7 tips om je te tapijt te onderhouden en vlekken uit je tapijt te krijgen

  • Geplaatst op
  • Door Sandra van Aanholt
  • 0
7 tips om je te tapijt te onderhouden en vlekken uit je tapijt te krijgen

7 tips om je tapijt te reinigen en onderhouden

Wij hopen natuurlijk net zo erg als jij dat je nieuwe tapijt geen vervelende vlekken zal krijgen. Mocht dit wel het geval zijn lees dan de volgende tips! We geven ook een aantal onderhoud tips om je tapijt zo lang mogelijk mooi te houden. 
 

1:
Behandel een vlek zo snel mogelijk!
 

2:
Niet wrijven, maar deppen. Wanneer je wrijft gaat de vlek dieper het tapijt in. Giet lauw water op de vlek en dep met een (hand) doek of andere lap. Werk van buiten naar binnen en zorg dat je doek redelijk schoon blijft, dus wissel om voor een schone wanneer je doek te vies is geworden.
 

3:
Wanneer deppen niet werkt probeer dan de vlek te verminderen met zogenaamde mouses of shampoos. Dit kost gemiddeld minder dan EUR 10,- en hiermee bespaar je in eerste instantie de kosten van een professioneel reinigingsbedrijf.  Probeer liever geen chemische middelen te gebruiken. Onze tapijten worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen zoals wol en katoen.

TEST dit middel eerst uit op een onopvallende plek!
 

4:
Laat het reinigingsmiddel lang genoeg intrekken. We begrijpen dat je het zo snel mogelijk opgelost wilt zien maar zo’n middel heeft genoeg inwerk tijd nodig! Druk de vlek droog met een droge doek en laat je tapijt goed drogen in een niet te vochtige ruimte.
 

5:
Rode wijn vlekken?

Direct behandelen: Zout doet vaak wonderen. Strooi direct zout over de vlek en laat dit intrekken. Hierna kun je met een natte doek het zout opdeppen. Ga net zo lang door tot de vlek verdwenen is. Werk altijd van buiten naar binnen. 

Later behandelen: Witte wijn met water mengsel gebruiken. 
 

6:
Beni Ourain en Ourika tapijten kunnen niet in de wasmachine, de meeste Boucherouite tapijten wel. Deze bestaan uit lapjes katoen welke een wasbeurt in de machine overleven. Zorg dan voor een kort programma op een zo laag mogelijke temperatuur.
 

7:
Het ligt helemaal aan het gebruik van het tapijt maar wij raden aan om ongeveer ieder jaar je tapijt te laten reinigen. Wanneer je huisdieren hebt of je tapijt bijvoorbeeld onder de eettafel hebt liggen is het een idee om dit iets vaker te doen, bijvoorbeeld ieder half jaar. Een stoomreiniger is een hele goede investering en kun je zelf gebruiken om te reinigen. Dikke berber tapijten kunnen het beste door een speciaal tapijt reinigingsbedrijf worden gereinigd omdat deze bedrijven de tapijten ook “uitschudden” alvorens te reinigen. Wil je aanbevelingen stuur ons dan een berichtje op info@thesouks.com

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »