Berber tapijten

Het Marokkaanse tapijt, dat is waar het voor The Souks allemaal begon. Onze liefde begon bij het klassieke Beni Ouarain tapijt, en groeide uit tot het brede scala van tapijten dat zich nu onder onze hoede bevindt.

Pastelkleurige Beni Mguilds, creatieve en duurzame Boucherouite tapijten, de klein maar fijne Azilal, de kleurige Boujaad met haar geometrische vormen en onze eigen designs. We love each and every one of them. Stuk voor stuk handgemaakt, met liefde voor kleur, vorm, detail en de zachtste, pure en natuurlijke materialen.

Lees meer
Meer
“At the Souks, we believe and value true craftmanship. We breathe every stich, every paint stroke, every detail”

Berber tapijten uit Marokko

Voor ieder interieur een passend tapijt vinden: dat is wat we doen, en dat is wat onze vakmensen in Marokko maken. En gemaakt hebben, want het merendeel van onze tapijten zijn unieke, vintage vondsten.

Zes jaar terug begon Sandra met The Souks. “It all started with a rug”. Hoe dan? Sandra nam jaren geleden een tapijt mee uit Marokko en verkocht deze. Sandra:

Al snel volgden vrienden, kennissen, collega’s en buren. Marokkaanse vloerkleden zijn geliefd, zo bleek. Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een fulltime baan; kantoor en personeel incluis. Maar sommige dingen veranderen nooit. Zo ga ik nog steeds een paar keer per jaar naar Marokko om alle items zelf uit te zoeken en zijn alle producten nog steeds handmade en uniek.

Deze combinatie zorgt al zes jaar lang voor een onweerstaanbare collectie.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE DIVERSE SOORTEN BERBER TAPIJTEN?

Daar kunnen we urenlang over kletsen! We zullen het proberen voor je samen te vatten. De eerste in het rijtje, Boucherouite, betekent ‘leftover materials’. Deze tapijten worden gemaakt van overgebleven stukjes stof van bijvoorbeeld oude kleding. Hier worden dan nieuwe tapijten van geknoopt. Daardoor zijn geen twee hetzelfde!

Niet te vergeten dat ze daardoor ook sustainable zijn. Beni Ouarain tapijten worden gemaakt in het dorpje ‘Beni Ouarain’. Deze prachtige tapijten zijn helemaal van wol gemaakt en worden gekenmerkt door hun ivoorkleur en donker strepen. Deze Marokkaanse vloerkleden verkoop ik sinds het ontstaan van The Souks en zouden daarom echte Souks originals genoemd kunnen worden. Beni Mguild tapijten komen uit het dorpje ‘Beni Mguild’. Deze tapijten worden ook van wol gemaakt, maar hebben juist hele zachte kleuren die door de tijd zijn vervaagd.

Mijn persoonlijke favoriet is misschien wel het Boujaad kleed. Deze Marokkaanse vloerkleden hebben felle kleuren en te gekke geometrische patronen. Als mijn huis groot genoeg was zou ik ze allemaal zelf houden! Last but not least hebben we de Azilal tapijtjes. Die komen in twee smaken: ze zijn of super fluffy of juist laagpolig. Deze zijn vaak wat kleiner dus ideaal voor een knus huis.

HOE LANG DUURT HET VOORDAT ZO’N KNAP BERBER TAPIJT KLAAR IS?

De meesten van onze tapijten zijn vintage, dus deze zijn al gemaakt. Voor onze andere tapijten, die wij zelf laten maken, is het afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • de stof waarmee het wordt gemaakt
  • de grootte van het tapijt
  • hoe dicht de stof geweven wordt
  • en het patroon wat er op wordt geweven

Er gaat al snel heel wat uren aan handarbeid in zitten!”

WANNEER IS EEN BERBER VLOERKLEED SOUKS-WAARDIG?

Als eerste kijken we naar wat onze klanten willen. Waar zijn zij naar op zoek? Vervolgens moet ik er zelf ook blij van worden. Als ik een tapijt zie en meteen enthousiast ben gaat ‘ie mee naar Hollanda!

Als ik in Marokko ben, laat ik daar ook custom orders maken. Veel mensen weten niet dat ze zo’n custom order kunnen plaatsen. Als je op zoek bent naar een specifiek exemplaar, kun je The Souks altijd een mailtje of DM sturen en dan ga ik op zoek naar jouw droomtapijt.

Verder streef ik naar een gevarieerd aanbod zodat er voor ieder wat wils is, en probeer ik vernieuwend te zijn.

ALS AL DIE MOOIE MAROKKAANSE VLOERKLEDEN IN NEDERLAND AANKOMEN, WAT GEBEURT ER DAN?

Dan begint voor ons het echte werk! De Berber tapijten worden eerst geshoot door onze huisfotografen. We willen natuurlijk dat je goed kunt zien hoe een Berber vloerkleed eruit ziet, dus we nemen ook veel detailfoto’s.

Vervolgens worden alle tapijten opgemeten en gelabeld zodat iedereen de juiste bestelling krijgt. Daarna gaan de tapijten naar het magazijn en hopelijk naar een hele blije nieuwe eigenaar!

TIPS VOOR IEDEREEN DIE TWIJFELT OF ZE EEN BERBER VLOERKLEED ZULLEN BESTELLEN?

Gewoon doen! Je zult zien dat een Marokkaans berber vloerkleed alle elementen in jouw interieur met elkaar zal verbinden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe lekker het is voor de voetjes!

We hebben een ‘try your rug at home service’, dus als je twijfelt, kun je jouw Berber tapijt gewoon uitproberen!

EN WAT ALS IK HET BERBER VLOERKLEED NIET MOOI VIND?

Dan mag je het naar ons terugsturen. Retourneren kan door het tapijt terug te plaatsen in de doos waar je het tapijt in hebt ontvangen. Dat lijkt misschien een gedoe vanwege de omvang van grote tapijten, maar gelukkig valt dat reuze mee. Onze tapijten passen vrijwel altijd in een kartonnen doos.

We raden je aan de doos te gebruiken waar het tapijt in geleverd was, dan ben je ervan verzekerd dat het past. Bewaar deze dan ook even tot je zeker weet of je het tapijt houdt. Lever je pakket bij een PostNL punt of een andere postaanbieder van jouw keuze.

Ons retouradres is:

Pakkettenfabriek
The Souks
Turbineweg 21
2371 DV Roelofarendsveen