Kelim tapijt

Het Kelim tapijt is here to stay. Dit type tapijt is er voor iedereen die op zoek is naar een strak kleed zonder pol. Het Kelim tapijt is er in allerlei varianten: van minimalistisch black & white tot kleurige varianten, helemaal effen of met mooie, simpele graphics. Een prachtige rustige basis voor ieder interieur. Het Kelim tapijt komt oorspronkelijk uit de Oosterse wereld, en draagt een Turkse naam. Inmiddels heeft het Kelim tapijt de reis naar Marokko ook afgelegd, waar er tal van varianten met de hand op weefgetouwen worden geweven. Het Kelim tapijt is meestal van wol gemaakt, en is zo’n 3 cm dik. Praktisch dus, en makkelijk op te bergen. Doordat het een plat tapijt is, is het Kelim tapijt een goede optie wanneer je op zoek bent naar een tapijt onder de eettafel of bureaustoel.

Meer
You can’t go wrong with a Kelim. Een heerlijke basis voor ieder interieur.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Zijn deze tapijten gebruikt?

Een groot deel van de tapijten van The Souks is vintage. Dat betekent dat de tapijten pre-loved en dus reeds gebruikt zijn. Een deel van onze Kelim tapijten laten wij speciaal voor The Souks weven. Per tapijt staat op de site aangegeven of het een nieuw of vintage exemplaar betreft.

Worden de tapijten gereinigd?

Yes! Alle tapijten zijn gereinigd voor we ze naar je opsturen.

Hoe maak ik een Kelim tapijt schoon?

Een Kelim tapijt kun je thuis goed stofzuigen. Doe dit regelmatig. Vlekken kun je er voorzichtig uit deppen, met lauw water en eventueel wat soda of azijn. Wanneer je je tapijt echt even goed wilt laten reinigen kun je dat het beste door een professioneel bedrijf laten doen. Je tapijt kan niet in de wasmachine!

Ik heb een tapijt gezien en wil een andere / grotere maat, kan dat?

Bij sommige tapijten kan dat, dan laten we deze speciaal weven voor je. Onze eigen designs kunnen we in iedere gewenste maat laten weven. Heb je iets gezien maar ie het niet de juiste maat? Of wil je een tapijt laten ontwerpen door onze designer? Stuur ons dan een berichtje!

Worden de tapijten met of zonder franjes gemeten?

We meten de tapijten zonder franjes.

Hoe dik zijn de tapijten ongeveer?

Dat verschilt per tapijt en is afhankelijk van het materiaal en de maaktechniek. Laten we zeggen dat ze ongeveer 3 centimeter dik zijn, maar dat verschilt per tapijt. Het blijft tenslotte handwerk 

Kan ik een tapijt thuis uitproberen?

We snappen dat je wil zien of het tapijt van jouw dromen ook daadwerkelijk in je interieur past en bij je meubels matcht. Je mag een tapijt altijd bestellen en thuis rustig bekijken. Bestel het tapijt via de reguliere weg in de online shop, en mocht het nou niet zijn wat je ervan hoopte dan mag je het tapijt altijd retourneren. Na verwerking in het magazijn storten wij dan je geld terug, ook bij de sale tapijten.

Hoe stuur ik een tapijt naar jullie terug?

Retourneren kan door het tapijt terug te plaatsen in de doos waar je het tapijt in hebt ontvangen. Dat lijkt misschien een gedoe vanwege de omvang van grote tapijten, maar gelukkig valt dat reuze mee. Onze tapijten passen vrijwel altijd in een kartonnen doos. We raden je aan de doos te gebruiken waar het tapijt in geleverd was, dan ben je ervan verzekerd dat het past. Bewaar deze dan ook even tot je zeker weet of je het tapijt houdt. Lever je pakket bij een PostNL punt of een andere postaanbieder van jouw keuze.

Ons retouradres is:
The Souks
Turbineweg 21
2371DV Roelofarendsveen

Wat kost het om een tapijt terug te sturen?

De kosten van een retour kun je checken bij de postaanbieder waarmee je het pakket terug wilt sturen. Voor een aangetekend pakket met PostNL kost dit rond de €9 – €15, afhankelijk van het gewicht van je tapijt.

Krijg ik mijn geld terug?

Na de verwerking van je retour door ons magazijn, storten we het aankoopbedrag terug. Dat geldt ook voor sale tapijten.

Kan ik de tapijten in het echt bekijken?

Wij hebben geen fysieke winkel of showroom. Wel organiseren we regelmatig een pop-up shop zodat je tapijten in het echt kunt bekijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van pop-up shops.
Omdat we snappen dat je een tapijt heel graag in het echt wil bekijken, vergoeden wij verzendkosten vanaf €250.

Een tapijt op maat laten maken, hoe werkt dat?

We kunnen tapijten laten maken in allerlei soorten en maten. Onze designer kijkt graag met je mee! Neem hiervoor contact met ons op via info@thesouks.com
Heb je al iets specifieks in gedachten of een heb je een mooi voorbeeld gezien? Stuur vooral een voorbeeldfoto met je mail mee, dat helpt ons met het ontwerpproces.
De prijzen van op maat gemaakte tapijten variëren per grootte.

Kan een tapijt onder de eettafel?

In principe kan dat, maar het verschilt per tapijt of dit prettig is. Je wil met je stoel naar voor en achteren kunnen schuiven, en dat werkt minder goed bij een hoogpolig tapijt. Het Kelim tapijt is daardoor de beste optie, gezien dit type kleed geen pol heeft. Zorg altijd voor een goede ondergrond en werk met een ondertapijt tegen het slippen en opkrullen.