From dusk ‘till dawn

Voor deze collectie lieten we ons inspireren door zomerlunches met vrienden en romantische avonden op het strand. Frisse witte wijn en verse, groene olijven. De terugkeer van de old fashioned picknick ruit. We abstraheerden kleuren uit frisse zonsopgangen en warme, cozy zonsondergangen. Fris groen, luchtblauw en zachte, creamy tinten wit representeren de vroege lenteochtenden, terwijl een donkerdere tint geel, een faded pink en warm terra de late middagen van de zomer vertalen.

Meer
Categorieën
Filter

“We got inspired by sunrises and sundawns, by old fashioned gingham picnic quilts,
fresh spring mornings and warm sunny afternoons. ”

collectie

From dusk ‘till dawn

De vormen van deze collectie zijn organisch zoals de zachte wolkenluchten van de lente en de golvende duinlandschappen, en grafisch als de welbekende ruit –hét patroon dat terug is van weggeweest. De ruit is geinspireerd op ouderwetse tafel- en picknickkleden en op vintage checkerboard tapijten, en voor deze collectie goten we ‘m in een nieuw jasje.

Inmiddels is de ruit niet meer weg te denken uit hedendaagse magazines en stijlpaletten. De ruit vormt de rode draad van deze collectie en zie je terug in het merendeel van de designs. De materialen die we voor deze collectie gebruikten zijn luchtig katoen, zacht wol, beachy rattan en creamy off-white aardewerk.

De collectie bevat alles wat je nodig hebt deze lente/zomer om dat heerlijk frisse zomergevoel in je interieur te brengen en je op weg te helpen voor een heerlijke zomer picknick: van picknickkleed met matching babouches tot wijnkoeler en chipsschaaltje.  Whether it’s dusk or dawn —and everything in between.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Zijn deze items vintage of nieuw?

Hoewel het merendeel van de items van The Souks vintage is, ontwerpen bij regelmatig een eigen collectie die we zelf laten produceren in Marokko, met hetzelfde vakmanschap als je van onze andere producten gewend bent.

Ontwerpen jullie alles zelf? Hoe werkt dat dan?

Yes! En dat vinden we het leukste dat er is. Een aantal keer per jaar ontwerpen we een nieuwe lijn voor The Souks. Dat begint altijd met een flinke dosis inspiratie en brainstormsessies. Meestal werken we een concept tekstueel en visueel uit, waardoor er een verhaal en moodboard komt te liggen. Vervolgens wordt er geschetst door onze designer, maken we designkeuzes en worden er technische tekeningen gemaakt voor onze vakmensen in Marokko. Ons team van ambachtslieden gaat vervolgens zorgvuldig aan de slag met het maken van samples van de ontwerpen. Zodra de samples klaar zijn bepalen we of we de producten gaan uitbrengen. Vervolgens maken we samen met ons creatieve team beelden van de producten tijdens onze immer inspirerende photoshoots, en dan is eindelijk het moment daar waarop we onze nieuwe baby met jullie mogen delen. We denken de gehele collectie dus uit van A tot Z, van idee tot product.

Is de collectie ergens in het echt te bekijken?

Wij hebben geen fysieke winkel of showroom. Wel organiseren we regelmatig een pop-up shop waar je naast tapijten en textiel, vaak ook items uit onze design collecties kunt bekijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van pop-up shops en collectie launches.

Wat is de levertijd van de nieuwe collecties?

Voor de nieuwe collecties die wij zelf ontwerpen geldt dezelfde levertijd als je van ons gewend bent, tenzij anders vermeld staat op de productpagina. Soms werken wij het een pre-order principe, maar dit staat altijd helder vermeld.

Als een product niet meer op de site staat, komt het dan nog terug?

In principe zijn onze designcollecties tijdelijk, maar het komt wel eens voor dat we zo dol zijn op een product dat we het weer terug laten komen. Soms net wat anders dan voorheen, maar wel met dezelfde strekking. Mocht je op zoek zijn naar een specifiek item uit de designcollectie, stuur ons dan gerust een berichtje zodat we met je mee kunnen kijken of er hierin nog wat mogelijk is.

Kan ik een tapijt uit de designcollectie op maat laten maken?

Heel vaak kan dat! We denken graag met je mee in de mogelijkheden. Stuur ons een mail op info@thesouks.com