The Dazzling Desert

The Dazzling Desert is een collectie waarbij we ons hebben laten inspireren door serene eenvoud, de natuur met haar organische vormen en sprookjesachtige bossen en luchten, en hedendaagse moderne kunst met een kleurrijke twist.

Het kleurenpalet bestaat uit bosachtig groen, Majorelle blauw, funky fuchsia, tijdloos zwart en kalm beige en off-white. Alle items zijn ready to mix & match! We kunnen niet wachten om deze items in jullie interieurs te mogen zien.

Meer
Categorieën
Filter

“The Dazzling Desert,
where vintage meets the new now ”

collectie

The Dazzling Desert

Met trots presenteren we jullie onze collectie ‘The Dazzling Desert’, waar onze liefde voor design hand in hand gegaan is met Marokkaans craftsmanship. We hebben ons laten inspireren door serene eenvoud, de natuur met haar organische vormen en sprookjesachtige bossen en luchten, en hedendaagse moderne kunst met een kleurrijke twist.

Het kleurenpalet is uitgevoerd in bosachtig groen, Majorelle blauw, funky fuchsia, tijdloos zwart en kalm beige en off-white. We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen die tevens de rode draad bij The Souks vormen: hoogwaardig wol, terracotta, rotan en brass. De items zijn stuk voor stuk met de hand en liefde gemaakt door onze Marokkaanse ambachtslieden.

Alle items zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, ready to mix & match in ieder interieur. Wat zijn we blij dat we onze Dazzling Desert met jou én je warme thuis mogen delen.

Tapijten

Met passie werkten we voor ‘The Dazzling Desert’ collectie aan een heuse eigen tapijtenlijn. De patronen bestaan uit abstracte vormen met een knipoog naar de natuur en hedendaagse moderne kunst. Alle stuks zijn met de hand -en met veel liefde- voor jullie gemaakt, in diverse groottes. Door de diverse afmetingen en kleuren bevat deze collectie een tapijt voor ieders interieur!

Keramiek

Het moment waar we van droomden is hier… Onze eigen keramiek collectie! Uitgevoerd in sereen wit, warm terracotta en met kleurrijke prints, passend bij ons AW21 pallet. Geniet van ons brede scala aan tableware en decoratieve items. De organische vormen en natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de items uit deze collectie passend zijn in ieder interieur. Alle items lenen zich perfect om te mixen & matchen.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Zijn deze items vintage of nieuw?

Hoewel het merendeel van de items van The Souks vintage is, ontwerpen bij regelmatig een eigen collectie die we zelf laten produceren in Marokko, met hetzelfde vakmanschap als je van onze andere producten gewend bent.

Ontwerpen jullie alles zelf? Hoe werkt dat dan?

Yes! En dat vinden we het leukste dat er is. Een aantal keer per jaar ontwerpen we een nieuwe lijn voor The Souks. Dat begint altijd met een flinke dosis inspiratie en brainstormsessies. Meestal werken we een concept tekstueel en visueel uit, waardoor er een verhaal en moodboard komt te liggen.

Vervolgens wordt er geschetst door onze designer, maken we designkeuzes en worden er technische tekeningen gemaakt voor onze vakmensen in Marokko. Ons team van ambachtslieden gaat vervolgens zorgvuldig aan de slag met het maken van samples van de ontwerpen. Zodra de samples klaar zijn bepalen we of we de producten gaan uitbrengen.

Vervolgens maken we samen met ons creatieve team beelden van de producten tijdens onze immer inspirerende photoshoots, en dan is eindelijk het moment daar waarop we onze nieuwe baby met jullie mogen delen. We denken de gehele collectie dus uit van A tot Z, van idee tot product.

Is de collectie ergens in het echt te bekijken?

Wij hebben geen fysieke winkel of showroom. Wel organiseren we regelmatig een pop-up shop waar je naast tapijten en textiel, vaak ook items uit onze design collecties kunt bekijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van pop-up shops en collectie launches.

Wat is de levertijd van de nieuwe collecties?

Voor de nieuwe collecties die wij zelf ontwerpen geldt dezelfde levertijd als je van ons gewend bent, tenzij anders vermeld staat op de productpagina. Soms werken wij het een pre-order principe, maar dit staat altijd helder vermeld.

Als een product niet meer op de site staat, komt het dan nog terug?

In principe zijn onze designcollecties tijdelijk, maar het komt wel eens voor dat we zo dol zijn op een product dat we het weer terug laten komen. Soms net wat anders dan voorheen, maar wel met dezelfde strekking. Mocht je op zoek zijn naar een specifiek item uit de designcollectie, stuur ons dan gerust een berichtje zodat we met je mee kunnen kijken of er hierin nog wat mogelijk is.

Kan ik een tapijt uit de designcollectie op maat laten maken?

Heel vaak kan dat! We denken graag met je mee in de mogelijkheden. Stuur ons een mail op info@thesouks.com