Boucherouite tapijten

Boucherouite tapijten zijn something else. Dat komt goed uit, gezien wij bij The Souks altijd op zoek zijn naar unieke stuks en nieuwe patronen, vormen en kleuren. Boucherouite betekent in het Marokkaans ‘overgebleven materiaal’. Dat betekent dat de kleden gemaakt zijn van restanten stof.

Restjes oude kleding, gerecycled katoen en kleurrijk wol worden door Berbervrouwen gecombineerd en verwerkt tot fantastische ontwerpen. Daardoor is ieder Boucherouite tapijt uniek, duurzaam en geeft het een kleurrijke touch aan je interieur.

Lees meer
Meer
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
“Het Boucherouite tapijt is misschien wel het meest duurzame tapijt, met de hand vervaardigd uit reststoffen met de prachtigste kleuren”

De Boucherouite kleden worden gemaakt van restanten stof. Een heel duurzaam type tapijt dus! De Berbervrouwen die dit soort tapijten maken, verzamelen stoffen in huis, bij de buren en bekenden. Ze knippen de stoffen in kleine stukjes en binden ze aan hun weefgetouw. Soms bedenkt de maakster een patroon, maak vaak wordt het een random feestje van verschillende materialen en kleuren. Het Boucherouite tapijt bevat veelal katoen, soms ook een stukje wol of vilt.

Door het gerecyclede materiaal en de weeftechniek, is dit type tapijt beresterk. Zo sterk en duurzaam dat je het in de wasmachine of in je bad kunt wassen. Het Boucherouite kleed is daarom uiterst geschikt voor kinderkamers, hallen, patio’s en natte ruimtes zoals de badkamer of toiletruimte.

Vanwege de kleurige, abstracte aard van het Boucherouite kleed, wordt het vaak gebruikt als wall art.