Kelim Tapijten

Het Kelim tapijt is here to stay. Dit type tapijt is er voor iedereen die op zoek is naar een strak kleed zonder pol. Het Kelim tapijt is er in allerlei varianten: van minimalistisch black & white tot kleurige varianten, helemaal effen of met mooie, simpele graphics. Een prachtige rustige basis voor ieder interieur. Het Kelim tapijt komt oorspronkelijk uit de Oosterse wereld, en draagt een Turkse naam. Inmiddels heeft het Kelim tapijt de reis naar Marokko ook afgelegd, waar er tal van varianten met de hand op weefgetouwen worden geweven. Het Kelim tapijt is meestal van wol gemaakt. Praktisch dus, en makkelijk op te bergen. Doordat het een plat tapijt is, is het Kelim tapijt een goede optie wanneer je op zoek bent naar een tapijt onder de eettafel of bureaustoel.

Meer

“You can’t go wrong with a Kelim. Een heerlijke basis voor ieder interieur. ”

Kelim tapijten van pure wol

Het Kelim tapijt is here to stay. Dit type tapijt is er voor iedereen die op zoek is naar een strak kleed zonder pol. Het Kelim tapijt is er in allerlei varianten: van minimalistisch black & white tot kleurige varianten, helemaal effen of met mooie, simpele graphics.

Een prachtige rustige basis voor ieder interieur. Het Kelim tapijt komt oorspronkelijk uit de Oosterse wereld, en draagt een Turkse naam. Inmiddels heeft het Kelim tapijt de reis naar Marokko ook afgelegd, waar er tal van varianten met de hand op weefgetouwen worden geweven. Het Kelim tapijt is meestal van wol gemaakt, en is zo’n 3 a 5 mm dik. Praktisch dus, en makkelijk op te bergen. Doordat het een plat tapijt is, is het Kelim tapijt een goede optie wanneer je op zoek bent naar een tapijt onder de eettafel of bureaustoel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Zijn deze Kelim tapijten gebruikt?

We laten onze Kelim tapijten laten wij speciaal voor The Souks weven. Ze zijn nieuw!

 

Hoe maak ik een Kelim tapijt schoon?

Een Kelim tapijt kun je thuis goed stofzuigen. Doe dit regelmatig. Vlekken kun je er voorzichtig uit deppen, met lauw water en eventueel wat soda of azijn. Wanneer je je tapijt echt even goed wilt laten reinigen kun je dat het beste door een professioneel bedrijf laten doen. Je tapijt kan niet in de wasmachine!

Ik heb een tapijt gezien en wil een andere / grotere maat, kan dat?

Onze eigen designs kunnen we in iedere gewenste maat laten weven. Heb je iets gezien maar ie het niet de juiste maat? Of wil je een tapijt laten ontwerpen door onze designer? Stuur ons dan een berichtje!

Hoe weet ik welke maat tapijt ik nodig heb?

Tipje van de zaak! Plak schilderstape op je vloer om de maat uit te tapen. Zo kun je proberen en ervaren welke maat bij jouw interieur past. Onze ervaring is dat je vaak een breder tapijt nodig hebt dan je bank breed is, om een ruimtelijk gevoel te creëren en de meubels samen tot een geheel te brengen.

Worden de tapijten met of zonder franjes gemeten?

We meten de tapijten zonder franjes.

Hoe dik zijn de tapijten ongeveer?

Dat verschilt per tapijt en is afhankelijk van het materiaal en de maaktechniek. Laten we zeggen dat ze maximaal 3 centimeter dik zijn, maar dat is dus echt per stijl anders!

Kan ik een Kelim tapijt thuis uitproberen?

Natuurlijk! We snappen dat je wil zien of het tapijt van jouw dromen ook daadwerkelijk in je interieur past en bij je meubels matcht. Bestel het tapijt via de online shop, en mocht het nou niet zijn wat je ervan hoopte dan mag je het tapijt altijd retourneren.

Hoe stuur ik een vloerkleed naar jullie terug?

Retourneren kan door het tapijt terug te plaatsen in de doos waar je het tapijt in hebt ontvangen. Dat lijkt misschien een gedoe vanwege de omvang van grote tapijten, maar gelukkig valt dat reuze mee. Onze tapijten passen vrijwel altijd in een kartonnen doos. We raden je aan de doos te gebruiken waar het tapijt in geleverd was, dan ben je ervan verzekerd dat het past. Bewaar deze dan ook even tot je zeker weet of je het tapijt houdt. Lever je pakket bij een PostNL punt of een andere postaanbieder van jouw keuze.

 

Ons retour adres is:

Pakkettenfabriek
The Souks
Turbineweg 21
2371 DV Roelofarendsveen

Wat kost het om een vloerkleed terug te sturen?

De kosten van een retour kun je checken bij de postaanbieder waarmee je het pakket terug wilt sturen. Voor een aangetekend pakket met PostNL kost dit rond de €9 – €15, afhankelijk van het gewicht van je tapijt.

Krijg ik mijn geld terug?

Na de verwerking van je retour door ons magazijn, storten we het aankoopbedrag terug. Dat geldt ook voor sale tapijten.

Kan ik de vloerkleden in het echt bekijken?

Wij hebben geen fysieke winkel of showroom. Wel organiseren we regelmatig een pop-up shop zodat je tapijten in het echt kunt bekijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van pop-up shops.

Omdat we snappen dat je een tapijt heel graag in het echt wil bekijken, vergoeden wij verzendkosten vanaf €150.

Ik heb een Kelim vloerkleed gezien op de site maar nu is ‘ie weg, komt deze weer op voorraad?

Onze vintage tapijten zijn one of a kind, dus van ieder tapijt is er maar één beschikbaar. Heb je een vintage tapijt op het oog wat niet meer op de site staat, dan is deze dus verkocht en niet meer beschikbaar, tenzij deze retour komt; het tapijt komt dan vanzelf weer online.

De tapijten die wij zelf ontwerpen en laten weven komen soms wel weer terug, vooral als je ons laat weten dat je ‘m hebben wilt; dan laten wij hem voor je maken.
Wij kunnen ook altijd met je meekijken naar een soortgelijk tapijt in die kleur of maat, of er een voor je op maat laten maken.

Een Kelim vloerkleed op maat laten maken, hoe werkt dat?

We kunnen tapijten laten maken in allerlei soorten en maten. Onze designer kijkt graag met je mee! Neem hiervoor contact met ons op via info@thesouks.com
Heb je al iets specifieks in gedachten of een heb je een mooi voorbeeld gezien? Stuur vooral een voorbeeldfoto met je mail mee, dat helpt ons met het ontwerpproces.

De prijzen van op maat gemaakte tapijten variëren per grootte.

Ik zie door de bomen het bos niet meer, welk Kelim vloerkleed past bij mij?

Wij snappen je, er is ook zo veel moois! We kijken graag met je mee naar jouw interieur en tapijtwensen zodat jij precies dat tapijt ontvangt dat bij je past. Mail naar info@thesouks.com

Ik wil graag een vloerkleed in de badkamer of toiletruimte, kan dat?

Dit raden wij in eerste instantie af. Wol blijft op z’n mooist als het droog blijft. Daarnaast wil je liever niet dat resten of spetters van verzorgingsproducten op jouw tapijt terecht komen.

Natuurlijk kan het wel, maar zorg er dan voor dat je tapijt zo goed mogelijk droog blijft en dat de ruimte kan ventileren. Gebruik het tapijt in ieder geval niet als badmat.

Mocht je toch graag een tapijt willen in een natte ruimte, dan is een katoenen tapijt wellicht een goede uitkomst, ga dan voor een Boucherouite kleed.

Kan een Kelim vloerkleed onder de eettafel?

In principe kan dat, maar het verschilt per tapijt of dit prettig is. Je wil met je stoel naar voor en achteren kunnen schuiven, en dat werkt minder goed bij een hoogpolig tapijt. Zorg altijd voor een goede ondergrond en werk met een ondertapijt tegen het slippen en opkrullen.

Kan ik een Kelim tapijt aan de muur hangen?

Veel van onze tapijten ogen als ware kunstwerken. We kunnen ons voorstellen dat je zo’n exemplaar maar al te graag aan de muur hangt. Het Azilal tapijt leent zich daar uitstekend voor! Het oogt niet alleen fraai, maar is ook nog ‘ns goed voor de akoestiek. Zorg wel voor een goede bevestiging en de juiste pluggen voor je type muur.

Uiteraard kun je het tapijt gewoon met spijkers aan de muur hangen, maar dat is niet de enige optie om je nieuwe parel op te hangen.

Je kunt bijvoorbeeld ook een houten balk aan de muur ophangen en het Marokkaans wandkleed daaraan ophangen. Daarnaast kan je een stukje stof aan het tapijt naaien waardoor je er een stok doorheen kan schuiven. Vervolgens kan je die stok ophangen aan de muur. Als je het tapijt lekker strak wilt hangen kun je het beste twee touwtjes in de hoeken van het tapijt maken en die ophangen aan de muur.