“Tamegroute, hét authentieke, groene aardewerk uit het hart van Marokko. Met de hand vervaardigd en o, zo knap”

TAMEGROUTE AARDEWERK

Haal authentiek Marokko in huis

Tamegroute is wat ons betreft bij uitstek het knapste aardewerk there is. Gebruik een Tamegroute item als eyecatcher op de salontafel, steek er je favoriete dinerkaarsen in, dek er de prachtigste tafels mee, serveer de lekkerste hapjes óf geef je verdwaalde spulletjes eindelijk een plek met deze kleurrijke kommen en schalen.

Tamegroute is aardewerk dat met de hand gemaakt wordt in de typerende, rijke bosgroene kleur. Oorspronkelijk komt het aardewerk uit het gelijknamige dorpje Tamegroute, de laatste plek voor de Sahara begint, dus in het zuiden van Marokko.

Het wordt in Berbers dan ook ‘de laatste plek voor de woestijn’ genoemd. Vlakbij Tamegroute ligt de Draa-rivier. Uit deze rivier wordt klein gehaald waar het Marokkaans aardewerk mee wordt gemaakt. Vervolgens maken pottenbakkers de mooiste creaties op hun draaischijf en wordt het servies 24 uur in de zon gelegd om te drogen.

Als het servies droog is wordt het glazuur aangebracht. Dit glazuur bevat een klein beetje koper waardoor Tamegroute zijn kenmerkende, diepgroene kleur krijgt. Hoe het glazuur precies gemaakt wordt, weten alleen de families uit Tamegroute zelf.

Zij geven het geheime recept van generatie op generatie door. Als laatste wordt het Marokkaans aardewerk gebakken. Het servies wordt opgestapeld waardoor de stukken de stuggere, ietwat uitstekende ‘puntjes’ krijgen. Na het bakken zijn de unieke creaties helemaal klaar!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Wat is de levertijd van de Tamegroute items?

Veel van onze decoratie items worden verzonden vanuit ons kantoor in plaats van vanuit ons magazijn. Daar pakken we je pakketje met zorg in. We streven ernaar je bestelling binnen 2-5 werkdagen te verzenden.

Onze andere items komen wel vanuit het magazijn, dus heb je meerdere producten in 1 bestelling gecombineerd, dan kan het zijn dat je order in 2 pakketjes aankomt.

Is het aardewerk niet erg breekbaar?

Niet breekbaarder dan ander glas- en aardewerk, maar natuurlijk vragen deze items om goede bescherming en wat extra love and care. Daarom verzenden we deze producten vanuit ons kantoor, waar we jouw pakket met de grootste zorg inpakken.

Mocht een product onverhoopt toch beschadigd aankomen, stuur ons dan binnen 2 dagen na ontvangst van jouw pakket een foto van het product én van de gehele verpakking. Dat lossen we natuurlijk samen op!

Waarom sturen jullie de grote items niet op?

Hoe groter het item, hoe meer kans op breken. Dat is een risico wat we liever niet nemen. Grote Tamegroute items kunnen worden opgehaald op ons kantoor in Amsterdam. Neem contact met ons op via info@thesouks.com om dit te bespreken.

Is er meer Tamegroute dan wat op de site staat?

Vaak hebben we op kantoor de speciale edities zoals grote schalen of andere unieke items staan. Houd onze insta stories in de gaten voor office sales, en schroom niet om ons een bericht te sturen wanneer je naar iets speciaals op zoek bent. We denken graag met je mee!

Kan ik een custom order laten maken zoals grote potten voor de tuin?

Dat kan zeker! Stuur ons even een mail en laat ons weten waar je naar op zoek bent. Let op: aan custom orders is altijd een langere levertijd verbonden.

Grotere items zijn alleen op te halen op ons kantoor in Amsterdam i.v.m. de breekbaarheid van het product. Voor meer info mail je naar info@thesouks.com

Kan Tamegroute in de vaatwasser?

Liever niet, door het delicate maakproces is het niet geschikt voor de vaatwasser. Liever was je de items met een mild wasmiddel met de hand. Niet te lang laten weken.