Cactuszijde kussens

Wie houdt er niet van cactussen? Deze fantastische kussenhoes is gemaakt van Sabra-vezels, een superzachte, zijdeachtige stof verkregen van de Aloe Vera cactus-plant. De lange, puntige bladeren van de cactus worden geplet, de vezels gewassen en gehamerd, waarna de bladeren in water worden gedrenkt.

Deze worden vervolgens gesponnen om garen te maken en geverfd met behulp van volledig natuurlijke kleurstoffen zoals indigo, henna en saffraan. Zo, weer wat geleerd vandaag! De kussens worden met de hand gemaakt in Marokko.

Lees meer
Meer
“Deze kussens zijn zo zacht dat deze stof ‘vegan silk’ wordt genoemd. Happy home, happy earth!”

ZIJDEZACHTE KUSSENS

Haal authentiek Marokko in huis

Bij The Souks hebben we een breed scala aan prachtige kussens; al zeggen we het zelf. In alle kleuren en maten, vraag je? Oh, jazeker! Zo hebben we bijzondere vintage kussens, minimalistische kelim kussens en karakteristieke berber kussens. En heb je onze zijdezachte kussens wel eens bekeken? Dit Sabra Silk kussen is een prachtig voorbeeld van het moois dat Marokko te bieden heeft. Get ready voor de ins en outs over het Sabra silk kussen!

Sabra silk kussens worden gemaakt van de Aloë Vera cactus. Deze plant is goed voor huid en haar, maar dus ook voor je interieur! De zachte stof voelt heerlijk aan en de rijke kleuren geven precies die Marokkaanse touch die je hebben wilt aan je interieur.

Van Sabra silk vezel naar Sabra silk kussen

Hoe werkt dat dan, een stof van een plant maken? We leggen het je uit. De cactus heeft lange, puntige bladeren, deze worden gebroken en geplet. Daarna worden de vezels gewassen en gehamerd en worden de bladeren in water gedrenkt. Uiteindelijk worden de vezels handgeweven tot een fijne, zijden draad. Ook worden ze geverfd. Dit verven gebeurt met natuurlijke grondstoffen zoals henna, saffraan en indigo. Vervolgens worden er stoffen van geweven, die verwerkt worden tot het resultaat: een zijdezacht, Sabra silk kussen, in geweldige kleuren. De kussens zijn zo zacht dat deze stof ‘vegan silk’ wordt genoemd. Happy home, happy earth!

Tipje van de zaak! Je wilt uiteraard goed zorgen voor de dingen waar je van houdt. Daarom een gratis tip van ons. De kussens worden door echte vakmensen gemaakt middels een delicaat proces. Hierdoor kunnen de kussens verkleuren als ze nat worden. Je Sabra silk kussen wassen is dus geen goed idee.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

HOE STYLE IK MIJN SABRA KUSSEN?

Je zet je Sabra silk kussen (of meerdere) op je bank of op bed. The more the merrier gaat in dit geval zeker op. Liever een wat serenere uitstraling? Ga dan voor een variant in natuurtinten en combineer ze met rustige, natuurlijke stoffen. Probeer ze ook eens in combinatie met de pompom kussens; match made in heaven!

IK HEB EEN MOOI KUSSEN GEZIEN MAAR IK ZOU ER MEERDEREN WILLEN, KAN DAT?

Alle cactuszijde kussens zijn uniek, dus precies dezelfde is er niet. Vaak zijn er wel stuks in dezelfde kleur(stellingen), deze passen prachtig bij elkaar.

KUNNEN DEZE KUSSENS OP MAAT WORDEN GEMAAKT?

Bij deze stof kan dat helaas niet. Kijk eens bij onze andere categorieën zoals de vintage streep kussens of de pompom kussens! Heb je wat anders in gedachten? Mail ons dan, dan kijken we met je naar de opties.

ZIJN DEZE KUSSENS GEVULD?

Ja, deze kussens worden gevuld geleverd.

KAN IK DIT KUSSEN WASSEN?

De cactuszijden kussens kunnen niet gewassen worden. Het vervaardigen van het Sabra kussen is een delicaat proces. Niet alleen is de stof delicaat, ook wordt het geverfd met behulp van volledig natuurlijke kleurstoffen zoals indigo, henna en saffraan. De kussens kunnen verkleuren wanneer ze nat worden.

HELP, WELK KUSSEN MOET IK KIEZEN?

De Sabra kussens lenen zich perfect om te mixen & matchen! Ze passen eigenlijk altijd wel bij elkaar. Je kunt gaan voor verschillende varianten in dezelfde kleurstelling, of juist een fijn ton-sur-ton kleurenpalet samenstellen.

Heb je echt keuzestress? Mail ons dan, dan kijken we even met je mee.