Marokkaanse plaids

Drapeer onze kleurrijke collectie plaids over je bed, bank of kruip er heerlijk onder om op te warmen. Onze katoenen en wollen (pompom) dekens fleuren het interieur niet alleen op, maar zijn ook functioneel.

Door ons zelf ontworpen en vervolgens geweven door ons team in Marokko. Natuurlijk vinden we ook regelmatig unieke, vintage one of a kind plaids. Ligt deze binnenkort bij jou thuis?

UNIEKE EN HANDGEMAAKTE PRODUCTEN
Meer

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

IK TWIJFEL TUSSEN EEN KATOENEN EN WOLLEN DEKEN, WELKE KAN IK HET BESTE NEMEN?

Beide materialen zijn 100% natuurlijk, van pure kwaliteit en duurzaam. Een wollen deken is iets warmer en zwaarder, waar het katoenen deken wat lichter is. Alsnog is het een dicht geweven deken, dus ook het katoenen deken is van stevige kwaliteit.

Wol is zelfreinigend en vochtregulerend, stoot huisstofmijt af en is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Wol is koel in de zomer en warm in de winter, in Marokko worden de dekens voor alle seizoenen gebruikt. Katoen is van nature wat koeler.

De kleuren van wollen dekens zijn vaak wat intenser, waar de katoenen dekens vaak wat zachter en matter zijn.

KAN IK DE DEKENS WASSEN?

Wollen dekens kun je met de hand of op een wolwasprogramma wassen, liefst op een koud programma met een speciaal wolwasmiddel. De katoenen dekens zijn wasbaar op een fijnwas programma.

Tipje van ons: hang je deken regelmatig uit zodat de frisse lucht door de vezels kan gaan.

KRIEBELEN DE DEKENS?

De katoenen dekens helemaal niet, de wollen kunnen een beetje kriebelen wanneer je hier gevoelig voor bent en wanneer je de deken direct op je blote huid gebruikt. Eigenlijk krijgen we nooit “klachten” over kriebelende dekens.

Zie ook de eerste vraag in dit rijtje voor meer informatie over de verschillende materialen en bijbehorende kenmerken.

ZIJN DE DEKENS VINTAGE OF NIEUW?

Dat verschilt per type! En dit staat altijd aangegeven bij het product. De katoenen en wollen (pompom) dekens ontwerpen we zelf en laten we vervolgens weven door ons team in Marokko. Deze dekens zijn dus altijd nieuw.

Natuurlijk vinden we ook regelmatig unieke, vintage one of a kind dekens, ook dit staat dan duidelijk in de omschrijving vermeld. Hamamdoeken zijn altijd nieuw en speciaal voor The Souks geweven.

HEBBEN JULLIE ALLEEN DEKENS MET POMPOMS?

We hebben sinds onze AW2021 collectie ook dekens zonder pompoms in ons assortiment!

AAN WELKE KANT ZITTEN DE POMPOMS BIJ POMPOMDEKENS?

Bij maat M aan de lange zijden, bij maat L en XL aan de korte zijden.