Pompom dekens

Shake your pom pom! We kunnen wel zeggen dat iedereen een beetje blijer wordt van pompoms. Deze handgemaakte zachte dekens zijn gemaakt van 100% pure wol of katoen en brengen nèt dat kleine beetje boho toe aan je interieur. Heerlijk als comfi deken op de bank of als sprei over je bed.

ALLERLEI KLEUREN EN MATEN
Lees meer
Meer
“Met onze signature pompom dekens breng je precies dat vleugje je ne sais quoi in jouw interieur”

100% PURE WOL EN KATOEN

Pompomdekens voor diverse doeleinden in jouw interieur

De pompomdeken is als een van de eerste items van The Souks een absolute signature piece. We introduceerden deze dekens voor het eerst in 2015 –het jaar waarin The Souks haar oorsprong vond– en sindsdien is het pompomdeken collectie na collectie met ons meegereisd. Fair to say, de pompoms zijn ze niet meer weg te denken uit onze collecties. Met deze zachte, veelzijdige dekens waan je je met gemak in een prachtig boutiquehotel.

De dekens worden met de hand gemaakt door ons team van vakmensen in Marokko, en worden uitgevoerd in allerlei kleuren en maten. Wij hebben het deken in drie maten, voor ieder doel. Bij het maakproces van de dekens wordt gebruik gemaakt van uitsluitend 100% pure wol en katoen. Deze stoffen worden dicht, stevig en met de hand geweven, zodat jij een kwaliteitsproduct in handen hebt: Jouw pompomdeken gaat een leven lang mee. De zachte, speelse pompoms geven het rijke deken precies dat beetje je ne sais quoi in je interieur, of je ‘m nu gebruikt als bedsprei, als heerlijk cocooning deken op de bank of als speelmat voor de kleine. De pompomdeken is een heuze multitasker te noemen.

WIST JE DAT:

  • De pompoms aan de lange zijdes van het kleed zitten bij maat M, en aan de korte zijdes bij maat L en XL
  • Het wollen deken een duurzaam en volledig natuurlijk product is?
  • Dit soort zware Berber dekens enorm populair zijn in hotels en Marokkaanse riads?
  • Je de dekens kunt wassen op een wol- of katoenprogramma? (Hier lees je meer)
  • Wol zelfreinigend en vochtregulerend is?
  • Wol huisstofmijt afstoot? Én geschikt voor mensen die last hebben van allergieën
  • Wol koel is in de zomer en warm in de winter? Het past zich als het ware aan aan zijn omgeving!
  • We ook bijpassende pompomkussens in de collectie hebben? Check ze hier.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Ik twijfel tussen een katoenen en wollen deken, welke kan ik het beste nemen?

Beide materialen zijn 100% natuurlijk, van pure kwaliteit en duurzaam. Een wollen deken is iets warmer en zwaarder, waar het katoenen deken wat lichter is. Alsnog is het een dicht geweven deken, dus ook het katoenen deken is van stevige kwaliteit.

Wol is zelfreinigend en vochtregulerend, stoot huisstofmijt af en is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Wol is koel in de zomer en warm in de winter, in Marokko worden de dekens voor alle seizoenen gebruikt. Katoen is van nature wat koeler.

De kleuren van wollen dekens zijn vaak wat intenser, waar de katoenen dekens vaak wat zachter en matter zijn.

Kan ik de dekens wassen?

Wollen dekens kun je met de hand of op een wolwasprogramma wassen, liefst op een koud programma met een speciaal wolwasmiddel. De katoenen dekens zijn wasbaar op een fijnwas programma. Tipje van ons: hang je deken regelmatig uit zodat de frisse lucht door de vezels kan gaan.

Welke maat deken kies ik?

Zeker, liefst zelfs voor het eerste gebruik voor het meest optimale effect. Na het wassen drogen ze sneller en absorberen ze meer water.

We hebben de pompomdekens in 3 maten: M, L en XL.

M: 120 x 150

L: 150 x 250

XL: 200 x 300

Kies voor Medium wanneer je een eenpersoonsbed of kinderbed wilt opvrolijken. Deze maat is ook goed geschikt voor op de bank!

Kies een Large voor over het voeteneinde van een tweepersoonsbed, de pompoms vallen dan over het bed heen, naar de zijkant.

Kies voor Extra Large wanneer je het volledige tweepersoonsbed wilt bedekken zodat de pompoms aan het voeteneinde hangen.

Wanneer je een twijfelaar of kleiner bed hebt (bv. 140) is maat M ook voldoende wanneer je alleen het voeteneinde wil bekleden. Voor meer deken ga je ook hier voor de Large.

Heb je een groter deken nodig? Mail naar info@thesouks.com om te vragen naar de mogelijkheden.

Hebben jullie alleen dekens met pompoms?

We hebben sinds onze AW2021 collectie ook dekens zonder pompoms in ons assortiment! Je bekijkt ze hier.

Kriebelen de dekens?

De katoenen dekens helemaal niet, de wollen kunnen een beetje kriebelen wanneer je hier gevoelig voor bent en wanneer je de deken direct op je blote huid gebruikt. Eigenlijk krijgen we nooit “klachten” over kriebelende dekens. Zie ook de eerste vraag in dit rijtje voor meer informatie over de verschillende materialen en bijbehorende kenmerken.

Aan welke kant zitten de pompoms?

Bij maat M aan de lange zijden, bij maat L en XL aan de korte zijden.

Zijn de dekens vintage of nieuw?

De katoenen en wollen dekens ontwerpen we zelf en laten we vervolgens weven door ons team in Marokko. De dekens zijn dus altijd nieuw. Natuurlijk vinden we ook regelmatig unieke, vintage one of a kind dekens, dit staat dan duidelijk in de omschrijving vermeld.