10% discount on all sale items - use code "getitbeforeitsgone" while checking out

Vloerkleed reinigen - tips en tricks voor jouw mooie Marokkaanse vloerkleed

 • Geplaatst op
 • 0
Vloerkleed reinigen - tips en tricks voor jouw mooie Marokkaanse vloerkleed

vloerkleed reinigen tips en tricks voor o.a. jouw mooie marokkaanse vloerkleed

Je hebt een parel van een Marokkaans tapijt op de kop getikt. Wat is je no.1 priority? Juist, je wil jouw vloerkleed schoon en mooi houden. Je tapijt is het item dat dat gezellige, huislijke gevoel aan de ruimte geeft, en hét verbindende element in jouw woonkamer dat ervoor zorgt dat alles op elkaar aansluit. Maar we kennen het allemaal; een gezellig feestje waarbij het iets té gezellig wordt en er een glas wijn van tafel valt, of het moment waarop je leuke peuter besluit een (zanderige) bal door de woonkamer te gooien, en niet alleen de bal valt. We feel you: paniek alom. The Souks to the rescue! De ellende die je in dat moment voelt hoef je niet langer te voelen! In deze blog vertellen we je wat meer over hoe je in deze momenten het beste jouw vloerkleed reinigen kan.


Vloerkleed reinigen in tijden van nood

In deze tijden van nood -dus als de wijn er ligt of als peuterlief te wild is- kan je het beste ASAP handelen. Wat je het beste meteen kan doen is met een vochtige, niet natte, doek met azijn de vlek deppen. Bij bijvoorbeeld wijn is het het beste om dit met warm/lauw water te doen in plaats van koud water. 
Stel dat het lievelings vruchtensapje van je kind op het kleed valt, is het beter om bruiswater te gebruiken. Leg hier vervolgens een theedoek overheen en laat deze de vlek helemaal absorberen. Zo kun je vruchtensap dus het beste uit je vloerkleed halen.


Vloerkleed reinigen gewoon omdat het weer een keer nodig is

Eens in de zoveel tijd is het fijn om je vloerkleed een goede reinigingsbeurt te geven. Of het nou is omdat je een feestje geeft (je weet wel, hetzelfde feestje waarbij dat wijnglas een rol speelt), of omdat je bezig bent met de voorjaarsschoonmaak. 

 1. Als eerste is het belangrijk dat je je vloerkleed goed stofzuigt. Meestal hebben stofzuigers verschillende opzetstukjes. Perfect moment om deze nu uit te testen en zo te achterhalen welke het beste alle stofjes uit je kleed haalt.
 2. Nu je vloerkleed zo stofvrij mogelijk is, is het tijd voor het echte werk. Je hebt vloerkleedreinigers en, believe it or not, ook vloerkleedshampoo's. Hiermee bedek je de oppervlakte van het kleed. In cirkels werk je van buiten naar binnen. Zorg ervoor dat alleen de oppervlakte nat wordt.
 3. Als je dit goed hebt laten in werken is het tijd om het kleed te 'wassen'. Met water en een zachte doek veeg je het kleed af tot er geen schuim meer op het kleed zit.
 4. De laatste en ook ontzettend belangrijke stap van 'vloerkleed reinigen': laat het kleed helemaal drogen


Op zoek naar een allerknapst vloerkleed (al dan niet om deze reinigingstips ook 'ns toe te kunnen passen, we know you want it)?
Klik dan hier!

Reacties

 1. Sandra van Aanholt Sandra van Aanholt

  Hi, je kunt m stofzuigen en anders even door een prof bedrijf laten reinigen, wij werken graag met Cinco cleaning!

 2. Lotte Lotte

  Goedenavond,

  Super handig dit! Dank je wel. Heb je misschien ook tips hoe je een hoogpolig berber kleed wollig en ‘fluffy’ houdt? Die van mij is nu na circa een half jaar volledig ‘plat getrapt’ en dat is zo zonde...

  Met vriendelijke groet,
  Lotte

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »