Waarom ben ik begonnen met het importeren van deze waanzinnige berber kussens en kleden uit Marokko?
Daar gaan we dan, mijn eerste “blog”. Tijdens mijn reis door Azië heb ik al enorme verhalen getikt en dat moet nu vast ook goed gaan komen.

Na mijn bezoek met een vriendin aan Marokko afgelopen zomer wist ik het zeker. Het onderhandelen zit in mijn bloed, mijn energie gaat stromen als ik aan het inkopen ben en de mensen in mijn omgeving weten; “dit past zo goed bij jou”.

De eerste keer in Marokko was in augustus 2014, bij een temperatuur rond de 50 graden Celcius gingen wij na een prachtige autorit door het Atlas gebergte de woestijn in. Na één van de meest bijzondere ervaringen uit mijn leven, een nacht onder de sterrenhemel in de Sahara, hesen wij ons op onze kameel en na een reis van minstens een uur arriveerden we op de locatie waar wij ons konden opfrissen in Merzouga. Hier lagen prachtige kussens. Het liefst nam ik ze meteen mee naar huis. Ik ging op zoek en vond ze.

De kussens worden gemaakt van oude Berber kleden en zijn dus allemaal anders. Het handwerk was meteen iets wat mij enorm aan sprak. Ik hou niet van massaproductie. Na een aantal dagen kwam ik bij Mohammed terecht. Een hardwerkende man uit het Atlasgebergte waar ik meteen een klik mee had. Hij verkocht mij een aantal kussens en ik nam ze jubelend mee naar Amsterdam. Ze werden nog nét niet van mijn bank af getrokken en binnen twee weken was ik ze allemaal kwijt. Vrienden en familie vroegen mij “waarom ga je niet meer halen?”.

Nog geen 15 weken later zat ik weer in het vliegtuig richting Marokko. Meteen richting Mohammed en erna op zoek naar andere items. Ik was al in Amsterdam verliefd geworden op de prachtige Beni Ouarain kleden. Deze kleden worden dubbel geknoopt en zijn van 100% wol. Ik waagde de gok en nam er twee mee terug. Binnen drie dagen waren ze verkocht. Dat ging snel. De overweldigende reacties die ik kreeg op de producten die ik mee nam, de foto’s van items in de omgeving van de kopers, het gaf, en geeft, mij zoveel energie.

Een paar weken 80 uur per week werken, veel twijfels hebben, maar ook door gaan om de website af te bouwen, ervoor te zorgen dat Google mij oppikt, een Facebook pagina en inmiddels weer een nieuwe trip naar Marokko boekend ben ik heel blij dat ik de kans krijg om te doen waar ik écht heel happy van word: het runnen van een eigen webstore!

* J E E J *