Waar komt mijn liefde voor deze authentieke wollen Beni Ouarain kleden vandaan en wat deed ik nog meer tijdens mijn laatste inkoopreis in Marokko?
Tijdens het inkopen kom ik erachter dat ik alles wat “nieuw” is echt minder mooi vind dan wanneer iets een vintage uitstraling heeft. De glimmende dienbladen in plastic vermijd ik liever en ga op zoek naar authentieke bladen. Ik vind ze op een pleintje waar een aantal mannen aan het werk zijn. In gebrekkig Frans vraag ik of ik dienbladen kan kopen en binnen vijf minuten staat een nieuwe Engels sprekende verkoper voor mijn neus. “Come with me”, een paar trappen op in het donker, onder een boog door, een paar obstakels over en daar zijn we dan. Een hemel. Prachtige oude dienbladen tussen een heleboel troep. Ik vraag of hij ook onderstellen heeft om de bladen op te leggen zodat je een tafel krijgt. Deze laat hij maken zegt hij en zie ik later. Een paar dagen later ga ik terug. Het prachtige houtsnijwerk, de geur van hout, het oppoetsen van de bladen, ik word er gelukkig van en nadat ik de eerste foto’s rondstuur worden de eerste tafels gereserveerd.

Nadat ik deze tafels heb gevonden ga ik terug naar Mohammed, zie hierover mijn vorige blog, om te kijken naar de nieuwe kussens. Hij weet van de vorige keer dat ik de Handira kussens mooi vind en hij zegt vol trots dat hij er twee heeft gemaakt. Ik ben dolblij! De volgende keer graag meer Mo! Na een pot verse muntthee ben ik moe, maar ik wil zo graag nog meer mooie items scoren.

In mijn ooghoeken zie ik steeds de Beni Ouarain tapijten. Creme kleurige tapijten met een donkerbruine of donkergrijze streep. Meestal in ruitpatroon maar ook in andere prachtige patronen. Ze zijn erg kostbaar, maar zo mooi en ik besluit er in ieder geval een paar mee te nemen en er daarvan één op mijn eigen vloer te leggen. De reacties zijn weer overweldigend.

Mijn passie voor reizen en inkopen. Bijzondere, handgemaakte “treasures” meenemen om ervoor te zorgen dat iedereen hiervan kan genieten. Voornamelijk kleine oplages waarbij ik tijdens het inkopen rekening hou met de lokale bevolking. Voor mij zijn dit belangrijke zaken om aan te denken bij het runnen van deze webstore.