Oh Marrakech, how we love you… Veel van jullie zijn regelmatig op zoek naar toffe hotspots zoals shops & restaurants. We krijgen dan ook vaak de vraag “where to eat?” We hear you… Het lijkt soms lastig om een goed restaurant in Marrakech te vinden. Vooral wanneer je je bevindt in de wirwar van straatjes in de Medina, lijkt het alsof er nauwelijks restaurants zijn. Partly true, maar wanneer je weet waar je wezen moet, eet je heerlijk in het hart van Marrakech, zowel in de medina (het oude gedeelte) en in het nieuwe centrum. We zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Pssst… Vergeet niet te reserveren, veel van deze plekken zijn vaak volgeboekt!

Medina

Te beginnen in de Medina, ofwel het oude centrum van Marrakech. Waar de straatjes smal zijn, de drukte immens, de kleuren en geuren onwijs inspirerend, en de hotspots waanzinnig. Mits je ze kent… 😉

Le Jardin — fijne plek voor lunch en diner. Le Jardin is groengekleurd, je zit er in een prachtige binnentuin van handgemaakte groene tegels en met grote rieten hoeden. Je eet er goed, en er is ook nog ‘ns een heuze deli. ’s Avonds staan alle kaarsjes aan en is de sfeer nog magischer dan overdag. Zo zien we ze graag.

Nomad — in het hart van de medina zit je heerlijk op dit populaire dakterras. Nomad heeft genoeg tafeltjes binnen, maar voor de full experience ga je het dak op. Want dat uitzicht! Bij Nomad doe je een drankje, lunch of diner. De gerechten zijn Marokkaans maar licht, veelal vegetarisch, goed om te sharen, en met een moderne twist. Probeer de huisgemaakte sapjes en de dadel cake –Sandra’s persoonlijke favoriet. En de looks? Denk beige linnen kussens, betegelde tafeltjes in een zwart-wit visgraatpatroon en gesnoerde rieten hanglampjes.

El Fenn — de parel die absoluut niet mag ontbreken in ons favorietenlijstje. El Fenn is hip en waarachtig mooi. Gooi 1001 nacht en hedendaagse hipheid in de mix et voila! Je kunt hier slapen, shoppen in de luxe boutique, en borrelen op het dakterras. Dat laatste doen we het liefst. Neerploffen na een dag drukke Medina is hier een cadeau. Over elk detail is nagedacht. Bestel hier een aantal borrelsnacks en een glas lichtroze rosé terwijl je heerlijk met de voetjes omhoog op de daybeds plaatsneemt, of dineer in stijl aan een van de knap opgestelde tafeltjes.

Cafe Des Epices — niet ver bij bovenstaande vandaan vind je Cafe Des Epices, op een gezellig pleintje in de Medina (Rahba Lakdima). Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kun je hier terecht voor een koffie ontbijt, huisgemaakte sap, lunch en diner. Dit cafe –met meerdere lagen, dakterras incluis- leent zich uitstekend voor een snelle koffie of hap tijdens het shoppen. Het eten is er goed, de sfeer gezellig, en het is er immer druk. Het interieur is overwegend rood en terra en vanaf het dakterras kijk je heerlijk uit over het plein vol kleurige tapijten, kraampjes met moois en onderhandelende kooplui.

La Famille — last but not least, La Famille. Het meest boho-exemplaar in dit rijtje. En boy do we like it. Een binnentuin, licht ingericht met zitjes van hout, rotan en gietijzer, groene bomen en rieten dakjes. La Famille is heerlijk voor lunch. Je eet er tussen 12 en 16u, vegetarisch en het menu wisselt dagelijks. Er is een boutiekje bij waar je alles hebben wilt.

Nieuwe centrum

De vibe in het nieuwe centrum is compleet anders dan in de Medina waar alles druk, smal en geurig is. Denk aan ruime straten en strakke gebouwen. Daarbij horen goede hotspots, en yes die zijn er.

Le Kilim — da’s er eentje van dezelfde founders als Nomad, Le Jardin en Cafe des Epices. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Het interieur is rood, de lampen van riet, ze serveren er alcohol en please do try de beetroot gnocchi.

Plus61 — voor wanneer je zin hebt in een heel andere vibe: Plus61 in Gueliz. Heel even waan je je in New York of Parijs, want het interieur hier is Scandinavisch: sereen, strak en wit met marmeren tafels en houten stoelen. De service is erg goed. En het eten? Waan-zinnig. Plus61 combineert traditioneel eten en technieken met een moderne kijk op de Marokkaanse keuken. Alles wordt in eigen keuken gemaakt: pasta’s, kaas, brood en yoghurt. Er wordt samengewerkt met lokale bio-organic boeren. Ga voor shared dining (heb je meteen een reden om van alles wat te proeven want geloof ons; dat wil je), wijn en cocktails. De perfecte spot om even op adem te komen van buzzling Marrakech. Geen fratsen, gewoon steengoed. Al met al een prachtige aanwinst op dit lijstje.

Als je dan toch in het nieuwe centrum bent, ga ook even langs bij conceptstore Moro (met terras overlooking the pool, en een knap ingerichte patio waar je heerlijk koffiedrinkt en luncht). Wees gewaarschuwd, het assortiment in de boutique maakt hebberig. Je kunt hier ook logeren.

Terug naar overzicht