Boucherouite tapijten

Boucherouite tapijten zijn something else. Dat komt goed uit, gezien wij bij The Souks altijd op zoek zijn naar unieke stuks en nieuwe patronen, vormen en kleuren. Boucherouite betekent in het Marokkaans ‘overgebleven materiaal’. Dat betekent dat de kleden gemaakt zijn van restanten stof. Restjes oude kleding, gerecycled katoen en kleurrijk wol worden door Berbervrouwen gecombineerd en verwerkt tot fantastische ontwerpen. Daardoor is ieder Boucherouite tapijt uniek, duurzaam en geeft het een kleurrijke touch aan je interieur.

Meer

“Het Boucherouite tapijt is misschien wel het meest duurzame tapijt, met de hand vervaardigd uit reststoffen met de prachtigste kleuren”

De Boucherouite kleden worden gemaakt van restanten stof. Een heel duurzaam type tapijt dus! De Berbervrouwen die dit soort tapijten maken, verzamelen stoffen in huis, bij de buren en bekenden. Ze knippen de stoffen in kleine stukjes en binden ze aan hun weefgetouw. Soms bedenkt de maakster een patroon, maak vaak wordt het een random feestje van verschillende materialen en kleuren. Het Boucherouite tapijt bevat veelal katoen, soms ook een stukje wol of vilt.

Door het gerecyclede materiaal en de weeftechniek, is dit type tapijt beresterk. Zo sterk en duurzaam dat je het in de wasmachine of in je bad kunt wassen. Het Boucherouite kleed is daarom uiterst geschikt voor kinderkamers, hallen, patio’s en natte ruimtes zoals de badkamer of toiletruimte.

Vanwege de kleurige, abstracte aard van het Boucherouite kleed, wordt het vaak gebruikt als wall art.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Zijn deze tapijten gebruikt?

Een groot deel van de tapijten van The Souks is vintage. Dat betekent dat de tapijten pre-loved en dus reeds gebruikt zijn. Ook laten we Beni Ouarain tapijten zelf weven, deze exemplaren zijn dus nieuw. Per tapijt staat op de site aangegeven of het een nieuw of vintage exemplaar betreft.

 

Worden de tapijten gereinigd?

Yes! Alle tapijten zijn gereinigd voor we ze naar je opsturen.

 

Hoe maak ik een Boucherouite tapijt schoon?

Een Boucherouite tapijt kun je thuis goed stofzuigen. Doe dit regelmatig, zodat afval, kruimels en restjes niet in het tapijt blijven zitten. Wil je je tapijt eens goed reinigen, dan kun je na het stofzuigen aan de slag met een speciale vloerkleedreiniger of vloerkleedshampoo. Ook kun je een Boucherouite tapijt in de wasmachine wassen op een koud, speciaal delicaat programma. Of spoel ‘m met de hand door. Laat het tapijt echter niet te lang weken, en zorg dat het tapijt goed droogt.

Ik heb een tapijt gezien en wil een andere / grotere maat, kan dat?

Onze vintage tapijten kunnen we helaas niet in een andere maat leveren wegens het vintage karakter. Wel kunnen wij altijd met je meekijken naar een passend alternatief. Ook kunnen we nieuwe tapijten laten weven, dit kan echter alleen in bepaalde styles. Neem hiervoor contact op via info@thesouks.com.

Hoe weet ik welke maat tapijt ik nodig heb?

Tipje van de zaak! Plak schilderstape op je vloer om de maat uit te tapen. Zo kun je proberen en ervaren welke maat bij jouw interieur past. Onze ervaring is dat je vaak een breder tapijt nodig hebt dan je bank breed is, om een ruimtelijk gevoel te creëren en de meubels samen tot een geheel te brengen.

Worden de tapijten met of zonder franjes gemeten?

We meten de tapijten zonder franjes.

Hoe dik zijn de tapijten ongeveer?

Dat verschilt per tapijt en is afhankelijk van het materiaal en de maaktechniek. Laten we zeggen dat ze maximaal 5 centimeter dik zijn, maar dat is dus echt per stijl anders!

Kan ik een tapijt thuis uitproberen?

Natuurlijk! We snappen dat je wil zien of het tapijt van jouw dromen ook daadwerkelijk in je interieur past en bij je meubels matcht. Bestel het tapijt via de online shop, en mocht het nou niet zijn wat je ervan hoopte dan mag je het tapijt altijd retourneren.

Hoe stuur ik een tapijt naar jullie terug?

Retourneren kan door het tapijt terug te plaatsen in de doos waar je het tapijt in hebt ontvangen. Dat lijkt misschien een gedoe vanwege de omvang van grote tapijten, maar gelukkig valt dat reuze mee. Onze tapijten passen vrijwel altijd in een kartonnen doos. We raden je aan de doos te gebruiken waar het tapijt in geleverd was, dan ben je ervan verzekerd dat het past. Bewaar deze dan ook even tot je zeker weet of je het tapijt houdt. Lever je pakket bij een PostNL punt of een andere postaanbieder van jouw keuze.

 

Ons retouradres is:

Pakkettenfabriek
The Souks
Turbineweg 21
2371 DV Roelofarendsveen

Wat kost het om een tapijt terug te sturen?

De kosten van een retour kun je checken bij de postaanbieder waarmee je het pakket terug wilt sturen. Voor een aangetekend pakket met PostNL kost dit rond de €9 – €15, afhankelijk van het gewicht van je tapijt.

Krijg ik mijn geld terug?

Na de verwerking van je retour door ons magazijn, storten we het aankoopbedrag terug. Dat geldt ook voor sale tapijten.

Kan ik de tapijten in het echt bekijken?

Wij hebben geen fysieke winkel of showroom. Wel organiseren we regelmatig een pop-up shop zodat je tapijten in het echt kunt bekijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van pop-up shops.

Omdat we snappen dat je een tapijt heel graag in het echt wil bekijken, vergoeden wij verzendkosten vanaf €150.

Ik heb een tapijt gezien op de site maar nu is ‘ie weg, komt deze weer op voorraad?

Onze vintage tapijten zijn one of a kind, dus van ieder tapijt is er maar één beschikbaar. Heb je een vintage tapijt op het oog wat niet meer op de site staat, dan is deze dus verkocht en niet meer beschikbaar, tenzij deze retour komt; het tapijt komt dan vanzelf weer online.

De tapijten die wij zelf ontwerpen en laten weven komen soms wel weer terug, vooral als je ons laat weten dat je ‘m hebben wilt; dan laten wij hem voor je maken.
Wij kunnen ook altijd met je meekijken naar een soortgelijk vintage tapijt in die kleur of maat, of er een voor je op maat laten maken.

Een tapijt op maat laten maken, hoe werkt dat?

We kunnen tapijten laten maken in allerlei soorten en maten. Onze designer kijkt graag met je mee! Neem hiervoor contact met ons op via info@thesouks.com
Heb je al iets specifieks in gedachten of een heb je een mooi voorbeeld gezien? Stuur vooral een voorbeeldfoto met je mail mee, dat helpt ons met het ontwerpproces.

De prijzen van op maat gemaakte tapijten variëren per grootte.

Wat kunnen eventuele gebruikssporen zijn?

Dat zijn bijvoorbeeld franjes die niet allemaal even lang zijn of missen, een klein kleurverschil in de wol, etc. Bij grotere oneffenheden die duidelijk zichtbaar zijn, zullen wij dit altijd vermelden op de productpagina.

Ik zie door de bomen het bos niet meer, welk tapijt past bij mij?

Wij snappen je, er is ook zo veel moois! We kijken graag met je mee naar jouw interieur en tapijtwensen zodat jij precies dat tapijt ontvangt dat bij je past. Mail naar info@thesouks.com

Ik wil graag een tapijt in de badkamer of toiletruimte, kan dat?

Dat kan! Omdat Boucherouite tapijten van katoen gemaakt zijn droogt het snel. Zorg er voor dat je het tapijt goed laat drogen en de ruimte kan ventileren. Zo blijft het tapijt fris. Hoe je het tapijt reinigt lees je in een vraag hierboven.

Kan een tapijt onder de eettafel?

In principe kan dat, maar het verschilt per tapijt of dit prettig is. Je wil met je stoel naar voor en achteren kunnen schuiven, en dat werkt minder goed bij een hoogpolig tapijt. Zorg altijd voor een goede ondergrond en werk met een ondertapijt tegen het slippen en opkrullen.

Kan ik een tapijt aan de muur hangen?

Veel van onze tapijten ogen als ware kunstwerken. We kunnen ons voorstellen dat je zo’n exemplaar maar al te graag aan de muur hangt. Dat oogt niet alleen fraai, maar is ook nog ‘ns goed voor de akoestiek. Zorg wel voor een goede bevestiging en de juiste pluggen voor je type muur.

Uiteraard kun je het tapijt gewoon met spijkers aan de muur hangen, maar dat is niet de enige optie om je nieuwe parel op te hangen.

Je kunt bijvoorbeeld ook een houten balk aan de muur ophangen en het Marokkaans wandkleed daaraan ophangen. Daarnaast kan je een stukje stof aan het tapijt naaien waardoor je er een stok doorheen kan schuiven. Vervolgens kan je die stok ophangen aan de muur. Als je het tapijt lekker strak wilt hangen kun je het beste twee touwtjes in de hoeken van het tapijt maken en die ophangen aan de muur.