Marokkaanse poefs

De poef, misschien wel het meest Marokkaanse item wat er bestaat. Want waarom op een stoel zitten, als op een poef net zo heerlijk is? Bij The Souks verkopen we meerdere soorten: leren poefs, poefs die vervaardigd zijn uit (vintage) tapijten of plaids, kelim poefs en meditatiekussens. Heus niet alleen om op te zitten hoor, ook heel sfeervol en decoratief in ieder interieur.

VAN LEER TOT KELIM
Lees meer
Meer
“Een poef in de woonkamer geeft altijd precies dat heerlijke beetje je ne sais quoi”

BERBER TAPIJTEN

Haal authentiek Marokko in huis

Of je nu dol bent op een frivool interieur, een minimalistisch geheel of een boho-vibe: met een poef zit je sowieso goed. Letterlijk én figuurlijk. The Souks heeft voor iedere stijl een passend ontwerp. Zo hebben we leren poefs –stevig en tijdloos, stoffen poefs die zijn vervaardigd uit (vintage) tapijten of plaids en daarmee een heuze eyecatcher in ieder interieur zijn, en kelim poefs die met hun serene uiterlijk altijd een goede keuze zijn. Voor yoga en meditatie hebben we speciale uitvoeringen in onze MoiTu collectie.

De lokale ambachtslieden werken met passie en liefde aan de poefs uit onze collectie.

De leren poefs hebben een eigentijds, Ottomaans design (het design komt oorspronkelijk uit Turkije) en worden versierd met speciale hand-stiksels. Je gebruikt ‘m ook gemakkelijk als voetenbankje of als decoratief bijzettafeltje. Ook leuk met dienblad er op.

De stoffen poefs zijn zeer favoriet bij team The Souks. Waanzinnige kleuren en designs: stuk voor stuk met de hand geselecteerd door The Souks owner Sandra. Van iedere poef is slechts één identiek exemplaar beschikbaar. Wel kan het zijn dat jouw design vervaardigd is uit een tapijt of plaid waaruit meerdere poefs pasten, in dat geval kunnen er eventueel bijpassende items uit dezelfde lijn beschikbaar zijn.

De poefs worden niet gevuld geleverd. Meer informatie lees je hier onder in de FAQ.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Worden de leren poefs gevuld geleverd?

De Marokkaanse poef wordt niet gevuld geleverd. De poef gevuld krijgen is een eenvoudige klus. In Marokko worden de poefs traditioneel gevuld met stro of oude kleren.

De poef vullen met kussens is natuurlijk de gemakkelijkste optie. Daarnaast kun je het ook opvullen met schuimrubber, dit kun je eenvoudig online kopen.

Vul de poef zo vol mogelijk voor een stevig effect. Ga je liever voor een zachtere poef, dan vul je ‘m wat minder op: kwestie van uitproberen.

We kregen van een klant zelfs een keer de tip: ‘vul ‘m op met skikleding, heb je daar meteen een opbergplaats voor’, vonden we erg leuk gevonden 😉

Hoe hoog zijn de leren poefs?

Dat ligt er aan hoe stevig je ‘m opvult (zie vraag hierboven). Dit zal ongeveer 30 cm zijn.

Hoe moet ik het leer behandelen?

Maak de poef schoon met een droge of lichtvochtige doek. Het gebruik van (te) natte doeken op leer heeft vaak een vlekkend effect. Je leren poef kan niet in de wasmachine.

Eens in de zoveel tijd kun je eventueel een transparante leerpoets gebruiken om het oppervlak op te peppen, maar per se nodig is het niet. Leer wordt door verloop van tijd alleen maar mooier, en wij vinden krasjes en vlekjes persoonlijk juist veel karakter geven aan de poef.

Worden de stoffen poefs gevuld geleverd?

De poefs worden niet gevuld geleverd, maar het vullen van de hoes is een eenvoudig klusje. Zie het antwoord bij deze zelfde vraag over de leren poefs, voor de stoffen poefs geldt hetzelfde.

Hoe hoog zijn de stoffen poefs?

Dat ligt er aan hoe stevig je ‘m opvult (zie vraag hierboven). Dit zal ongeveer 30 cm zijn. De breedte is rond de 50/55 cm. Voor specifieke productinfo raden we je aan de productpagina te raadplegen.

Ik zou graag meer van dezelfde stoffen poefs willen bestellen, kan dat?

Soms wel, soms niet. Onze poefs worden gemaakt van (vintage) dekens en tapijten. Deze dekens en tapijten worden op maat geknipt en verwerkt tot poefs. Ze zijn dus allemaal net iets anders! Wel kan het dus zijn dat er meerdere poefs uit het door jou gekozen tapijt of deken gemaakt worden, deze items lijken dus op elkaar en zijn erg mooi met elkaar te combineren.

De stoffen poefs uit onze eigen designcollecties laten wij maken van nieuw geweven stoffen, deze kunnen soms worden bijgemaakt. Mail jouw verzoek hiervoor naar info@thesouks.com

Doen jullie aan maatwerk voor de poefs?

We krijgen hierover veel verzoeken en vinden het heel leuk om poefs op maat te maken. Het helpt ons enorm wanneer je weet wat voor stof / kleur / patroon je zou willen, en welke maat. Mocht je het nog niet weten, dan kijkt onze designer met liefde met je mee.

Bij nieuwe stoffen is dit dus mogelijk. Bij poefs die gemaakt worden van vintage tapijten of plaids is maatwerk mogelijk tot op zekere hoogte, dat is afhankelijk van de (hoeveelheid) beschikbare stof die past bij jouw wens.

We kunnen samen kijken naar de beschikbare tapijten en stoffen aan de hand van jouw stijl- en maatwensen.

Kelim- en streepstoffen zijn vrijwel altijd vindbaar en mogelijk, specifieke kleuren en patronen in tapijten zijn afhankelijk van het aanbod.