Ruit tapijten

Het geruite kleed, de checkerboard, de gingham. We LOVE it!

Het geruite tapijt is een waanzinnige eyecatcher in ieder interieur. Of je nu gaat voor een kleurrijk exemplaar, of een rustige kleurcombinatie. Dit tapijt is de perfecte combinatie tussen Marokkaans vakmanschap en eigentijds design. You can’t really go wrong with this one.

Lees meer
Meer
“The checkerboard pattern is here to stay!”

Ruit tapijten van pure wol

Het geruite kleed, de checkerboard, de gingham. We LOVE it!

Het geruite tapijt is een waanzinnige eyecatcher in ieder interieur. Of je nu gaat voor een kleurrijk exemplaar, of een rustige kleurcombinatie. Dit tapijt is de perfecte combinatie tussen Marokkaans vakmanschap en eigentijds design.

Onze ruit tapijten zijn traditioneel geknoopt met niets anders dan pure wol. Super zacht aan je voeten! You can’t really go wrong with this one.

Deze tapijten lenen zich ook uitstekend voor maatwerk. Heb jij een bepaalde kleur of maat in gedachten? Laat het ons weten via info@thesouks.com, dan helpen wij je verder met een custom-made tapijt.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

ZIJN DEZE TAPIJTEN GEBRUIKT?

Een groot deel van de tapijten van The Souks is vintage. Dat betekent dat de tapijten pre-loved en dus reeds gebruikt zijn. Het grootste gedeelte van onze geruite tapijten laten we zelf weven, deze exemplaren zijn dus nieuw. Mocht je vragen hebben over een specifiek exemplaar, mail dan naar info@thesouks.com

WORDEN DE TAPIJTEN GEREINIGD?

Yes! Alle tapijten zijn gereinigd voor we ze naar je opsturen.

HOE MAAK IK MIJN GERUITE TAPIJT SCHOON?

Een checkerboard tapijt kun je thuis goed stofzuigen. Doe dit regelmatig, zodat afval, kruimels en restjes niet in het tapijt trekken. Wil je je tapijt eens goed reinigen, dan kun je na het stofzuigen aan de slag met een speciale vloerkleedreiniger of vloerkleedshampoo. Volg hierbij de bijgeleverde instructies. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen die niet speciaal voor (wollen) tapijten geschikt zijn.

Wij raden aan om het goed reinigen van je tapijt te laten doen door een professioneel bedrijf. Zij hebben vaak een aan-huis service. Wij kennen een aantal dergelijke bedrijven, mail ons gerust voor tips.

Bij vlekken kun je het beste ASAP handelen. Dep de vlek voorzichtig met een vochtige doek (niet nat) met lauwwarm water met azijn. Niet grof boenen of wrijven, dit kan de kwaliteit van de wol beschadigen en de kleuren doen uitlopen.

Bij hardnekkige vlekken, bijvoorbeeld wijn, is het het beste om dit met lauwwarm water te doen in plaats van koud. In het geval van een vruchtensapje is bruiswater een goed idee. Leg hier vervolgens een theedoek overheen en laat deze de vlek helemaal absorberen. Laat het kleed na het reinigen altijd helemaal goed drogen.

IK HEB EEN TAPIJT GEZIEN EN WIL EEN ANDERE / GROTERE MAAT, KAN DAT?

Het geruite tapijt is een goed voorbeeld van een tapijt wat op maat te maken is. Dit tapijt wordt dan speciaal voor jou geweven, in de gewenste kleur en afmeting. Mail voor de mogelijkheden naar info@thesouks.com. Ben je er nog niet helemaal uit wat voor tapijt je wilt? Dan denkt onze designer graag met je mee!

HOE WEET IK WELKE MAAT TAPIJT IK NODIG HEB?

Tipje van de zaak! Plak schilderstape op je vloer om de maat uit te tapen. Zo kun je proberen en ervaren welke maat bij jouw interieur past. Onze ervaring is dat je vaak een breder tapijt nodig hebt dan je bank breed is, om een ruimtelijk gevoel te creëren en de meubels samen tot een geheel te brengen.

KAN IK EEN TAPIJT THUIS UITPROBEREN?

Natuurlijk! We snappen dat je wil zien of het tapijt van jouw dromen ook daadwerkelijk in je interieur past en bij je meubels matcht. Bestel het tapijt via de online shop, en mocht het nou niet zijn wat je ervan hoopte dan mag je het tapijt altijd retourneren. Dit geldt echter niet voor maatwerk tapijten, omdat deze speciaal voor jou geweven worden.

KAN IK DE TAPIJTEN IN HET ECHT BEKIJKEN?

Wij hebben geen fysieke winkel of showroom. Wel organiseren we regelmatig een pop-up shop zodat je tapijten in het echt kunt bekijken. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van pop-up shops.

IK HEB EEN CHECKERBOARD TAPIJT GEZIEN OP DE SITE MAAR NU IS ‘IE WEG, KOMT DEZE WEER OP VOORRAAD?

Van onze vintage exemplaren hebben we maar 1 stuk, gezien deze one of a kind zijn. De geruite exemplaren kunnen we gelukkig zelf ontwerpen en laten weven. Deze komen dus soms weer terug in de collectie. Heb je een specifiek exemplaar in gedachten? Laat het ons weten via info@thesouks.com, dan kunnen we bekijken of we dit tapijt voor je op maat kunnen laten maken.