Vintage dekens

Dekens, bij team The Souks slingeren ze óveral in huis. De collectie dekens bij The Souks varieert van pompomdekens tot vintage exemplaren. De vintage exemplaren vinden we tijdens onze treasurehunts en zijn altijd handpicked door founder Sandra, want alleen de mooiste exemplaren mogen de shop sieren! De dekens zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals pure wol en katoen.

Lees meer
Meer
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.
“Het deken is bij uitstek hét item om lekker te cocoonen, en geeft een warme, eigen touch aan ieder interieur”

Pre-loved

Dekens, bij team The Souks slingeren ze óveral in huis. Want weinig is toch lekkerder dan aan het eind van een drukke werkdag lekker cocoonen in een zacht geweven deken. De collectie dekens bij The Souks varieert van pompomdekens van wol en katoen, tot handpicked vintage exemplaren. Én natuurlijk onze eigen design limited editions. In deze categorie vind je de vintage exemplaren. Dat wil zeggen dat deze dekens pre-loved zijn, handpicked tijdens onze treasurehunts.

Al onze dekens zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen als 100% pure katoen en wol. Wol is koel in de zomer en warm in de winter. Wol is zelfreinigend en vochtregulerend en stoot huisstofmijt af. In Marokko worden wollen dekens voor alle seizoenen gebruikt. Katoen is van nature wat koeler en lichter, kriebelt niet, wast gemakkelijk en is een allrounder voor het hele jaar.

Vanzelfsprekend worden de dekens professioneel gereinigd voor ze hun reis naar ons magazijn –en hopelijk jouw mooie thuis- zullen maken.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

IK TWIJFEL TUSSEN EEN KATOENEN EN WOLLEN DEKEN, WELKE KAN IK HET BESTE NEMEN?

Beide materialen zijn 100% natuurlijk, van pure kwaliteit en duurzaam. Een wollen deken is iets warmer en zwaarder, waar het katoenen deken wat lichter is. Alsnog is het een dicht geweven deken, dus ook het katoenen deken is van stevige kwaliteit.

Wol is zelfreinigend en vochtregulerend, stoot huisstofmijt af en is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. Wol is koel in de zomer en warm in de winter, in Marokko worden de dekens voor alle seizoenen gebruikt. Katoen is van nature wat koeler.

De kleuren van wollen dekens zijn vaak wat intenser, waar de katoenen dekens vaak wat zachter en matter zijn.

ZIJN DE DEKENS VINTAGE OF NIEUW?

Dat verschilt per type! En dit staat altijd aangegeven bij het product. De dekens in deze specifieke categorie zijn vintage. Deze unieke, vintage one of a kind dekens, vinden we tijdens onze treasurehunts. Natuurlijk staat in de omschrijving vermeld of een deken vintage of nieuw is.

IS EEN VINTAGE DEKEN VIES?

De vintage dekens zijn professioneel gereinigd. Omdat deze dekens vintage –dus preloved- zijn bevatten ze wel eens een kleine flaw, zoals een haaltje in het weefsel, of een kleurverschil. Mocht een item significante gebruikssporen bevatten, dan wordt dit te allen tijden vermeld op de productpagina. Onze vintage items worden handpicked met de grootste zorg. Items die niet aan onze eisen voldoen maken het niet tot onze collectie. That’s a promise 😉

KAN IK DE DEKENS WASSEN?

Wollen dekens kun je met de hand of op een wolwasprogramma wassen, liefst op een koud programma met een speciaal wolwasmiddel. De katoenen dekens zijn wasbaar op een fijnwas programma. Tipje van ons: hang je deken regelmatig uit zodat de frisse lucht door de vezels kan gaan.

IK WIL LIEVER EEN NIEUWE DEKEN, WAAR VIND IK DEZE?

Bekijk hier ons assortiment van alle dekens. En hier bekijk je onze signature pompomdekens.