NIEUWE GRAFISCHE STIJL

Kelim kussens

Deze nieuwe grafische stijl is voor iedereen die graag een stukje Marokko in huis wil halen, maar niet zo van de uitgesproken kleuren is. De kelim kussens zijn handgemaakt, speciaal voor The Souks en geïnspireerd op het Beni Ouarain tapijt.

Deze tapijten zijn vernoemd naar het Berberdorp ‘Beni Ouarain’ in het Mid-Atlas gebergte, waar ze zorgvuldig zijn vervaardigd door de Berbers. We werden verliefd op het geometrische Benipatroon en zijn heel blij dat we het nu in kussenvorm hebben kunnen gieten!

Lees meer
Meer
“Wij zijn dol op de minimalistische look van het Kelim kussen! ”

VAKWERK MET EEN RUSTIG KLEURENPALET

Het kelim Beni Ouarain kussen

Het kelim kussen is bij uitstek favoriet onder een ieder die gek is op een stukje handgemaakt vakwerk, maar het kleurenpalet graag rustig houdt. De kelim kussens zijn met de hand gemaakt, speciaal voor The Souks. We hebben ons laten inspireren door het klassieke Beni Ouarain tapijt met haar grafische vormen. Deze tapijten zijn vernoemd naar het gelijknamige Berberdorp in het midden van het Atlas gebergte.

Deze nieuwe grafische stijl is voor iedereen die graag een stukje Marokko in huis wil halen, maar niet zo van uitgesproken kleuren is. De Kelim komt oorspronkelijk uit de Oosterse wereld en vindt haar oorsprong in Turkije. Deze stijl wordt inmiddels ook gemaakt in ons geliefde Marokko, met de hand geweven op het traditionele weefgetouw. Van deze kleden worden ook kussens en poufs gemaakt. De kelim stof is er een zonder pol, in effen kleuren of met knappe geometrische vormen.
Wij zijn verliefd op de geometrische patronen en zijn heel blij dat we dit nu ook in kussen vorm hebben kunnen gieten!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

ZIJN DE KUSSENS NIEUW OF GEBRUIKT?

Deze kussens zijn nieuw. Voor dit ontwerp laten wij speciale stoffen weven, die vervolgens in stukken worden geknipt om kussens mee te maken. Gezien het doorlopende patroon is ieder kussen uniek en toch super matchy!

HOE ZIET DE ACHTERKANT VAN DEZE KUSSENS ERUIT?

De achterkant van deze kussens is gemaakt van natuurlijk wit katoen.

ZIJN ALLE KUSSENS HETZELFDE?

Niet precies. Omdat we de kussens uit een groot stuk stof knippen kan het zijn dat het patroon net iets anders is dan op de foto (zie de eerste vraag in dit rijtje).

IK HEB EEN BANKJE WAAR IK EEN SPECIALE MAAT KUSSEN VOOR NODIG HEB, KUNNEN JULLIE DAT MAKEN?

Bij sommige stoffen kan dat. Wanneer we een vintage Kelim stof vinden naar jouw wens, kunnen we daarvan kussens laten maken. Ook kunnen we een nieuwe stof laten weven waarvan kussens gemaakt kunnen worden. Onze basic Kelim stof kan in principe altijd. Mail naar info@thesouks.com, dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden!

ZIT ER EEN VULLING IN DIT TYPE KUSSEN?

Ja, deze kussens worden gevuld geleverd.

IS HET KELIM KUSSEN WASBAAR?

Liever niet. Je kunt er met een doekje eventuele vlekken afhalen, maar omdat deze kussens worden gemaakt van zeer delicate stoffen raden we aan ze niet te wassen. Uitkloppen werkt meestal voldoende!