The Souks - Het authentieke, vintage Beni Ouarain tapijt

Beni Ouarain tapijten worden nu veel verkocht, wat is nu precies het verschil tussen deze vloerkleden uit Marokko?

Wij krijgen vaak de vraag hoe je een origineel Beni Ouarain tapijt kunt herkennen en wat het verschil is tussen een origineel en nieuw tapijt.

Inmiddels komt Sandra al jaren in Marokko omdat het zo belangrijk is ieder tapijt zelf te inspecteren. Op dit moment worden veel tapijten nagemaakt in Marokko en mag een Beni Ouarain vloerkleed al zo heten wanneer er kruizen op zitten. Of dit tapijt dan in het Beni Ouarain gebergte in het Atlas is gemaakt of niet, maakt niet uit. Omdat wij alleen originele tapijten willen verkopen kiezen wij ieder tapijt zelf uit in Marokko!

Ik wil graag een wit kleed, kan dat?

Een helemaal wit kleed, is vaak geen origineel kleed. Wol is namelijk van nature niet echt wit wit, maar ivoorkleurig. Wanneer een tapijt heel wit is, kan dit komen door de chemische behandeling van de wol, of doordat het materiaal dan geen wol is, maat een synthetische stof.

Ik wil graag strepen in een bepaald patroon, kan dat?

Ja, dit kan ook! Wij kunnen kleden laten weven in ieder patroon, maar de look and feel van een vintage tapijt lukt dan niet.

Waarom is een vintage kleed duurder dan een nieuw kleed?

Een vintage kleed is in Marokko inmiddels lastig te vinden. Het land wordt een beetje “leeg gekocht” door toeristen en inkopers. Dat is niet erg, maar in Marokko moet men nu een nieuwe manier vinden om toch nog kleden te kunnen verkopen. De dames kopen witte wol uit een fabriek en verven daar een deel van zwart, zo krijg je zwarte wol voor de zwarte strepen. Het weefproces is anders. De wol wordt minder dicht op elkaar geknoopt om minder wol te hoeven gebruiken. De kleden zijn snel klaar, hebben een zwarte streep en de look van een Beni Ouarain tapijt. Maar let op! Er is kans op doorlopen van de zwarte in de witte wol bij aanraking met water. Het tapijt zal een karton achtige feel krijgen en de look van het kleed is dan misschien soortgelijk, de feel zeker niet!

Ik wil wel eens zo'n kleed bekijken, kan dat?

We willen heel graag een mogelijkheid bieden te kijken naar onze tapijten, maar helaas hebben we geen showroom. Omdat veel klanten thuis in hun interieur een Beni Ouarain vloerkleed willen bekijken, hebben we besloten de tapijten gratis te verzenden (boven EUR 150,-) zodat iedereen in zijn eigen huis even rustig kan kijken en nadenken. Wil je het Beni Ouarain tapijt toch terug sturen? Dat kan, wij storten dan het betaalde bedrag gewoon retour!

Je kunt onze collectie Beni Ouarain tapijten hier bekijken en bestellen!

Stories - Vintage Beni Ouarain Tapijten
Terug naar overzicht