Tik tak, tik tak… Christmas is just around the corner! Misschien wel onze favoriete tijd van het jaar! De tijd waarin de dagen gevuld zijn met warme haardvuurtjes, knap ingepakte cadeaus, samenzijn met je geliefden en gezellige diners met mooi opgedekte tafels. Hoe je dat laatste het beste aanpakt? Read on! Jouw mooiste kersttafel dekken met ons Marokkaans tableware doe je namelijk zo!

TO START
De kersttafel dekken begint natuurlijk met een mooi tafellaken. Uiteraard mag je met kerst all-out, bombastisch gaan. Liefst met alle kleuren, ruiten en strepen van de regenboog. Key is om vooral te doen waar jij zin in hebt. Immer favoriet van team The Souks is linnen, een natuurlijke vezel in een lichte kleur. Of onberispelijk wit damast. Je weet wel, van dat knappe spul wat ze in hotels ook hebben (staat o zo knap met ons diepgroene Tamegroute). Voor extra gelaagdheid voeg je een rotan placemat toe. Voilà, je basis staat!

KERSTTAFEL DEKKEN; PLATE IT UP!
Ga voor één onderbord en een serveerbord. Het onderbord blijft gedurende het diner staan, het serveerbord kun je uithalen om de gang op te dienen. Wij zijn fan van wit keramiek, terracotta, of Tamegroute. Wees niet bang om vormen te combineren, zo creëer je een eigen, abstracte stijl op tafel. Neem bestek voor alle gangen in shimmery zilver (heb je antiek zilver? go for it!), mat goud of met bamboe greepjes.

Op of naast je bord: een katoenen of linnen servet; always. Rol ‘m in een servetring, plaats ‘m onder je bestekset of leg ‘m netjes opgevouwen -of gedrapeerd- boven op je serveerbord. Perfect om daar bovenop een naamkaartje, dennen- besjes- of eucalyptustakje, of leuke kerstdeco te plaatsen. Onze favoriet? Een dennentakje met The Souks kersthanger in wit, terra of brass. De laatste is ideaal voor een shiny finishing touch.

CHIN CHIN
Bij de kersttafel dekken hoort natuurlijk ook glaswerk. Een waterglas en een wijnglas per couvert s’il vous plait. Wijndrinker of niet, zo’n grote bel naast je bord is wel zo chique en nog altijd even geschikt om een sapje uit te doen. Staat wel zo gezellig. Check hier onze waterglazen in helder blauw, natuurlijk transparant of bosgroen.

TIME TO DECORATE
Last but définitely not least: het decoreren. Weinig roept meer ‘kerst’ dan een tafel vol kaarslicht. Decoreer het midden van je tafel met een combinatie van Tamegroute kandelaren en brass exemplaren. Gebruik diverse formaten voor een speels effect. Veel kids aan tafel en liever op safe spelen? Onze kleinste maat glaasjes lenen zich uitstekend voor waxinelichtjes. Zo heb je wél de sfeer van het kaarslicht, maar zonder hoge kaarsen en omval-gevaar.

Ook leuk is een snoer kerstverlichting over de gehele breedte van de tafel. Ga voor een witte snoer bij een licht tafelkleed en voor een donker snoer bij een donker tafelkleed: zo springen de lichtjes er uit, en niet het snoer. Mocht je op de borden nog geen gebruik hebben gemaakt van groen (dennen, eucalyptus of rode besjes), ga dan hiermee los tijdens de kersttafel dekken. Drapeer de takken losjes op tafel over de gehele breedte, of plaats een vaas als centerpiece op tafel waarin de takken als waar winters veldboeket het middenpunt van de tafel sieren.

Merry Christmas!

Fotografie Emma Peijnenburg 
Styling Stylenoot