The Souks - Het Sabra silk kussen

EEN GOEIE PILLOW PARTY, WHO DOESN’T LOVE IT?

Bij The Souks hebben we een breed scala aan prachtige kussens; al zeggen we het zelf. In alle kleuren en maten, vraag je? Oh, jazeker! Zo hebben we bijzondere vintage kussens, minimalistische kelim kussens en karakteristieke berber kussens. En heb je onze zijdezachte kussens wel eens bekeken? Dit Sabra Silk kussen is een prachtig voorbeeld van het moois dat Marokko te bieden heeft. Get ready voor alle ins en outs over het Sabra silk kussen!

Sabra silk kussens worden gemaakt van de Aloë Vera cactus. Deze plant is goed voor huid en haar, maar dus ook voor je interieur! De zachte stof voelt heerlijk aan en de rijke kleuren geven precies die Marokkaanse touch die je hebben wilt aan je interieur.

VAN SABRA SILK VEZEL NAAR SABRA SILK KUSSEN

Hoe werkt dat dan, een stof van een plant maken? We leggen het je uit. De cactus heeft lange, puntige bladeren, deze worden gebroken en geplet. Daarna worden de vezels gewassen en gehamerd en worden de bladeren in water gedrenkt. Uiteindelijk worden de vezels handgeweven tot een fijne, zijden draad. Ook worden ze geverfd. Dit verven gebeurt met natuurlijke grondstoffen zoals henna, saffraan en indigo. Vervolgens worden er stoffen van geweven, die verwerkt worden tot het resultaat: een zijdezacht, Sabra silk kussen, in geweldige kleuren. De kussens zijn zo zacht dat deze stof ‘vegan silk’ wordt genoemd. Happy home, happy earth!

STYLING VAN HET SABRA SILK KUSSEN

Je zet je Sabra silk kussen (of meerdere) op je bank of op bed. The more the merrier gaat in dit geval zeker op. Liever een wat serenere uitstraling? Ga dan voor een variant in natuurtinten en combineer ze met rustige, natuurlijke stoffen. Probeer ze ook eens in combinatie met de pompom kussens; match made in heaven!

The Souks - sabra silk kussen

TIPJE VAN DE ZAAK! Je wilt uiteraard goed zorgen voor de dingen waar je van houdt. Daarom een gratis tip van ons. De kussens worden door echte vakmensen gemaakt middels een delicaat proces. Hierdoor kunnen de kussens verkleuren als ze nat worden. Je Sabra silk kussen wassen is dus geen goed idee. 

Terug naar overzicht