Buiten dat de energieprijzen er vandaag de dag niet om liegen, zijn wij altijd al voorstander van een zo duurzaam mogelijk huishouden. 1 en 1 is 2, nietwaar? Dus laag met die verwarming, in comes the blanket… Met onze dekens van 100% natuurlijke vezels, zul jij dit najaar niet verlegen zitten om warmte en een flinke dosis coziness.

Ga jij voor wol of katoen? Beide materialen zijn 100% natuurlijk, van pure kwaliteit en duurzaam. Een wollen deken is warmer en wat zwaarder, waar het katoenen deken wat lichter en verkoelender is. Alsnog is het een dicht geweven deken, dus ook het katoenen deken is van stevige kwaliteit.
Wol is zelfreinigend en vochtregulerend, stoot huisstofmijt af en is bijzonder geschikt voor mensen met allergieën. In Marokko worden de wollen dekens voor alle seizoenen gebruikt, omdat wol verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. Katoen is van nature wat koeler. De kleuren van wollen dekens zijn vaak wat intenser, waar de katoenen dekens vaak wat zachter en matter zijn.

How about the itch? We hear you, je bent verliefd op een wollen deken maar bent bang dat het kriebelt. De wollen dekens kúnnen een beetje kriebelen, maar we krijgen hier eigenlijk nooit ‘klachten’ over. Wanneer je hier gevoelig voor bent en wanneer je de deken direct op je blote huid gebruikt, kan het wel eens voorkomen. Wij zelf dragen meestal een lekker huispakkie als we onder een deken liggen, of gebruiken het deken over ons beddengoed. Dus eigenlijk zelden direct op de blote huid, opgelost! Toch het zekere voor het onzekere nemen? Katoen kriebelt nooit!

We gokken dat je je wollen deken ontzettend vaak zult gaan gebruiken dit najaar, en dan wil je je deken natuurlijk wel eens een opfrisbeurt geven. Onze tip? Hang het deken regelmatig uit. De vezels vinden het heerlijk als de frisse lucht er doorheen kan. Dus is het buiten droog, hang het deken dan aan de waslijn of over het balkon. Frisse lucht doet wol al heel veel goeds, want wist je dat wol zelfreinigend is? Heel veel heeft deze stof dus niet nodig. Tóch graag wassen? Doe dit dan niet te vaak, en doe het met de hand met een mild wasmiddel, of op het koudste programma met een speciaal wolwasmiddel. Centrifugeren doe je altijd zo kort mogelijk, dan blijft de wol het mooist.

Genoeg blanket-info, we zetten onze current faves voor je op een rij…

Let’s get cozy!

https://www.thesouks.nl/product/pompom-deken-m/

Check out our entire plaid section here

Terug naar overzicht